tirsdag 20. august 2019

Vindbaroner av Hogne Hongset

En fantastisk god miks av spennende krim og skikkelig god informasjon om vindkraft!

En fange transport gikk feil i 1989, to politimenn ble skadet og den unge fangen kom seg unna, ved Rjukan. Alle var sikre på at han hadde omkommet i et ras, de fant bare sekken hans. Han var mistenkt for et mord og en voldtekt. Vidar hadde vært mye i skogen sammen med Frank og hadde lært mye av han, men det var gått to mnd. siden Frank hadde sett han sist. Frank ble sett på som en raring og kalt eneboeren.

2018.
Mona har flyttet hjem og fått seg jobb som journalist i lokalavisen, på hjemplassen. Det hadde vært et vanskelig valg for henne å ta, hun hadde hatt en vanskelig ungdomstid der. Mona hadde vokst opp med stefaren Magne, moren og halvbroren Per, som hun hadde et fint forhold til.

Det skal avholdes et folkemøte i bygda angående et vindkraftprosjekt for Heiefjellet vindpark i Telemark. Det er utenlandske investorer som står bak prosjektet. Dette skaper stor splid i bygda. Fire av fem grunneier har undertegnet og den femte grunneier som ikke vil underskrive er imot utbygging. Han sier at vindturbinene skal ikke få ødelegge hans sted på jord. Med 60 km veg og 70 vindturbiner i nærområdet. 
Monas stefar er direktør i kraftverket og han snakker varmt om ulike prosjekter, vann og vindkraft, for klimautgiftene må ned.

For og mot vindkraft diskuterer, hva når det er vindstille?
Stig Werner er en som er mot vindkraft, hvorfor har han flyttet hjem etter mange år i Sverige? Hvem er han egentlig?

Stefaren Magne er direktøren for kraftverk. En dag ror to demonstranter inn i kraftverket, de hadde varslet denne demonstrasjonen. Alt går feil.
Den ene mannen Stig dør og den andre overlever, han ligger lenge i koma før han kommer seg. Var det en varslet demonstrasjon eller var det et planlagt drap?

Mona bor i foreldrenes sokkelleilighet og føler at hun ikke kan skrive om hva som helst i lokalavisen. Et gammelt brev dukker opp. og gamle lensmannen kommer med det. Brevet er fra en sjømann, Petter mener å ha sett Vidar i Canada ombord i en båt for mange år siden, ca 1994. 
Denne informasjonen vil Mona grave i og sammen med gamle- lensmannen begynner de å se og undersøke mer om denne saken. Hun og Geir drar til Canada for å treffe denne Walther som han kaller seg. Hvem er egentlig hennes biologiske far?

Mona besøker Frank ved flere anledninger, han er på ingen måte noen sær eneboer. Han har super mye teknisk utstyr og er naturverner på sin hals. Hun får virkelig visualisert hva som kan komme i fremtiden, om vi ikke begynner å se og ta vare på naturen. 
Det blir brann hos eneboeren Frank, det blir en dødsbrann. Hvem har tent på? Var den påsatt? 
Her er det skikkelig mafiatendenser og super spennende. Saker og ting skjer så man blir helt satt ut og saken sjokkerer og rokker ved alt i livet for mange i den vesle bygda.

Her skjer det utrolig mye og det er så spennende, jeg røper ikke mer....

ANBEFALER ALLE Å LESE DENNE!  Knallbra!
Etterordet er ekstremt viktig, ikke glem å les det!
Denne skulle jeg gjerne ha likt filmatisert og sendt på TV.


Hogne Hongset f. 1940 har tjue år bak seg i oljebransjen, blant annet ti år som en av informasjonssjefene i Statoil. Fra 2003 arbeidet han i mer enn et tiår med næringspolitikk som spesialrådgiver i fagforbundet Industri Energi. (Tekst fra Coveret)


Lydbokforlaget 2019
Lest av Trond Peter Stamsø Munch
Spilletid 13.08
Kilde: Biblioteket

Andre som har blogget om boka: Tine og Anita

13 kommentarer:

 1. Enig i at dette er en spennende bok verdt å lese.:) Takk for link.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, denne var helt super. Så fint han fikk fram vindkraftverkene på, imponerende.
   Godt skrevet, med spenningskurver så jeg holdt opp å lodde og bare holdt pusten!

   Slett
 2. Oi. Denne skal definitivt leses! Ikke hørt om boka før nå. Takk for godt tips! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dette er en virkelig god bok! En av de beste jeg har lest/hørt i år.

   Slett
  2. Fant den på biblioteket idag, yayyhh :-)

   Slett
 3. Slutter meg til dere - denne må jeg lese. Liker spennende bøker! Hilsen Tove

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er skummelt hvor mye vindmøller dreper av fugler . Ja, den bør du lese

   Slett
 4. Takk for spennende boktips! Du er ustoppelig!
  Det har vært stille på bloggen min i sommer, men nå har jeg lagt ut bilder fra en tur vi hadde til Baroniet i Rosendal en av de varmeste helgene i sommer :)

  SvarSlett
  Svar
  1. De skal jeg ta en titt på, er i Italia nå.

   Slett
 5. Så gøy at du også likte boken, denne fortjener mange lesere! Takk for lenke Ingun, og fortsatt god søndag!

  SvarSlett
 6. Spennende og aktuell emne.
  Hilsen til deg.
  God søndag. Viola

  SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!