onsdag 4. september 2019

Oppsummering August

Litt seint med oppsummering, men har nå kommet hjem til høsten etter å ha vært i sommer Italia! Huset hvor jeg bodde i Asti, mellom vinrankene. Bilder kommer etterhvert...Tjentland Øystein Samson "Utegym i minusgrader" ungdomsroman 2019. En morsom, kul og fin roman om å være ung i dag. Alle tanker, hendelser, teknologien, drømmer, forelskelse, fest osv. Veldig bra!

Slik treet faller - Britt Karin LarsenFolket fra Finnskogen nr 6, Slik treet faller"
Fengende god!

Kaldere mot natten - Britt Karin Larsen


 Nr 7,  siste boka i serien om Folket fra Finnskogen " Kaldere mot natten" En fantastisl fin serie som sier noe om finnekulturen på Finnskogen. Folket, naturen, tradisjonene, hvordan de klarte å overleve. ble sett ned på og mistrodd og mye mer.... "Italienske netter" av Katherine Webb. En historie fra 100 år siden i Sør Italia. Den er godt fortalt og endte absolutt ikke slik jeg hadde forventet.

Hagerup Hilde "Virginia Woolf" biografi. En fin , kort, klar og lett forståelig liten biografi.


Dahlgren Hanne -Lene "En skikkelig digg kokebok"  En fantastisk fin bok med enkle oppskrifter på kjøttfri mat som smaker fantastisk godt!


Bjørnstad Ketil "Tyvetallet", Her snakker Ketil om de store endringen som skjedde med han i privatlivet og med venner. Men naturligvis er det med Treholdt, musikk, fly, tog, angst osv som i de tidligere bøkene i serien. Veldig bra

 Hogne Hongset "Vindbaroner" En knallbra og spennende bok om vindkraft, mord, mafiavirksomhet, og mye mer.
Skal du lese bare noen få bøker, MÅ DU LESE DENNE!


Vernon Subutex 2, av Despentes Virginie.
Bok nr 2 om Vernon som var eier av den kule platesjappa i Paris, men siden ingen kjøpte plater mer, gikk han konkurs. Han endte på gata i første boka, som uteligger.
Her skjer det mye merkelig,....


Jan Guillou "De som dreper drømmer sover aldri"
Bok nr 8 i Brobyggerserien.
Her i denne boka er det mest om Eric og det som skjedde  politiske på 70. De radikale på vestre siden,  med Baader Mainhof gruppen osv = 10 bøker i August. Mange i lyd på øret når jeg har hengt i stigen og malt hus eller på verkstedet når jeg jobber. En produktiv måned på mange vis.

En fin sommer har vi hatt, selv om det ble litt mye regn på slutten av august.
 Jeg og Steinar hygger oss på altanen, i en av de tidlige augustkveldene.
Høsten som vi går inn i er også en fin og fargerik tid!

6 kommentarer:

 1. Webb og Hongset har jeg lest, ellers vaker BL Larsen i bunkene mine, i alle fall de tre første i serien. Og Bjørnstad. Vet ikke når jeg får prioritert disse bøkene.. det er alltid så mye som frister.
  Despentes nr 2 har jeg spurt om, men den har vel kommet bort.. Ikke fått boka, men jeg gidder ikke mase om det. Spent på omtalen din.:)
  Her er kveldene adskillig kaldere og jeg har fått halsbetennelse, kjedelig.
  Ha en fin september!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg gikk også å ventet på Despentes 2 lenge, men den kom aldri. Lydbokforlaget hadde den, så da ble det lyd.
   Uff, det var kaldt å komme hjem (det var 30 grader i Italia), jeg håper på å ikke blir syk. God bedring til deg!

   Slett
  2. Kanskje den som skulle ta imot mailene ble syk..
   Nå ja, ingen krise.
   Skjønner overgangen fra varme Italia ble hard..
   Takker:)

   Slett
 2. Gøy å se at vi har lest mange av de samme bøkene. Spent på hva du synes om Guillou. Jeg likte Vindbaroner veldig godt, og ser at mange hiver seg på trenden hvor klima har en rolle i historien :) Velkommen tilbake til gamlelandet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vindbaroner snakket jeg varmt om i Italia, der jeg var sammen med mange Vestlendinger(fra Brengmanger) de skulle iallefall lese den, for de har dette tett på livet.
   Guillou hadde jeg litt problemer med pga all politikken som jeg ikke var så opptatt av, men ser og skjønner at det er kvaliteter i boka.
   Det var iskaldt å komme hjem.

   Slett
 3. For et herlig hus du bodde i i Asti. Som sagt - skulle gjerne vært med. Håper dere smakte mye god vin.
  Det var mange fine dager på fjellet før vi dro hjem den 29. august. Da begynte uværet om natten.
  Vi må snakkes på telefonen om en fjelltur. Her er det blitt litt hektisk. Hvordan er det med deg?
  Beste hilsener fra Tove/fargeneforteller

  SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!