torsdag 15. august 2019

"En skikkelig digg kokebok" av Hanne-Lene Dahlgren
Denne sommeren har jeg, familien og venner storkost oss med helt nye kjøttfrie retter.


En super kokebok som tar for seg alt fra store sammenkomster, venninnegjengen og ikke å forglemme hvordan bruke restematen. 
Bilde til høyre viser pannekaker med linser, knallgode!
De er lette å få tynne ved å ha litt mer melk i, nydelig og sprø. Jeg har ikke prøvd den rosa med rødbeter, heller ikke de grønne med spinat, men det skal jeg nok etterhvert. Grønne pannekaker med sopp, høres deilig ut!

Under supper gryter og gratenger har nok denne blitt favoritten Auberginform. 
Den er utrolig enkel og veldig god. Den tar faktisk ikke mer en 30-40 minutter å lage når man først har laget den en gang.

Vegetardeig hadde jeg faktisk ikke prøvd før, nå havner den stadig vekk i handlekurven min.
 Jeg fikk ikke vegetarbollene til å bli så fine som på bildet første gangen, for vegetardeigen oppfører seg litt annerledes enn kjøttdeig. Det blir en trenings sak har jeg funnet ut av. Bytter man ut kjøttdeigen med vegetardeig vil du oppdage at det smaker like godt i en burger som i en gryte


Syltet rød løk er fantastisk godt, det bruker jeg nå på brødskiva over osten, på varmretter og på nesten alt, også på pizza. Smaker herlig!

De restelappene til høyere er bare fantastisk gode og enkle å lage. Bruke det man har av rester, genialt med slike små kaker isteden for en svær pannekake/omelett. En enkel salat til, så er middagen i boks.I boka er det mange ting jeg aldri har laget, og viste heller ikke helt hva det var. Boka viser til fine illustrasjoner om hvordan du kan tilberede f. eks:Tofu. Bruk typen fast Tofu, den finner man i kjøledisken ofte sammen med vegetarmat. Her står det hvordan du oppbevarer den og tilbereder den på ulike vis. Den kan spises rå, marinert, sprøstekt i panne eller i ovnene.

Boka har et innhold med mat som er litt annerledes enn vanlige tradisjonelle mat på det norske kjøkken. Den er en mer moderne kokebok, med mer krydder en mange kanskje synes er vanlig, men det liker jeg. Man gruer seg ofte for å prøve noe helt nytt, men så er disse som regel veldig enkle å lage. Stort sett har du det som trengs av krydder osv. i skapet. 
Overraskende mange gode tips på bruk av pitabrød og tacolefser som blir kjempegode enkle matretter. Holdt nesten på å glemme en favoritt: flettet pastosnurr, mmmm

Innholdet er tydelig merket med raske hverdagsretter, pasta, taco, risotto, pizza, salater, småretter og tilbehør, ny inspirasjon og mer. Til alle rettene står det hva som passer til og anbefalt tilbehør med henviser til side. Ryddig og bra gjennomtenkt! 

Det er så mye god mat i denne boka, så den anbefaler jeg alle å prøve!
Mange lekre bilder og mye av maten man kan lage raskt, det står ca. tid på hvor lang tid det tar og det stemmer veldig bra om man har forberedt seg.

Gyldendal 2019
192 sider
Kilde: Gyldendal

7 kommentarer:

 1. Så utrolig hyggelig at du liker boken så mye, og at du deler🥰 hele mitt mål er nettopp å overbevise om at vegetarmat kan være minst like digg som annen mat🥰 tusen takk, hilsen forfatteren:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig. Boka ligger på kjøkkenbenken og frister!

   Slett
 2. Ser ut til å være en spennende og annerledes kokebok. Jeg er ikke så glad i å eksperimentere med mat, men jeg er sikker på at barnebarna vil synes dette er gøy. Hilsen Tove/fargeneforteller

  SvarSlett
  Svar
  1. En super presang til barnebarna dine, denne vil de like Tove!

   Slett
 3. Det ser ut som du har funnet en liten gullgruve i denne boken. Jeg fikk vann i munnen, og begynte å planlegge lørdagens utskeielser med en gang. Takk for supert tips Ingun!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, denne boka må du nok skaffe deg, du som er vegetarianer

   Slett
 4. Nam, nam, nam... deilige delikatesser.
  Jeg tror jeg blir sulten.
  Hilsener fra meg.

  SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!