søndag 21. februar 2021

Den tause Pasienten av Alex Michaelides

 

En psykologisk thriller, som satte meg til tider helt ut

Malerinnen Alicia Berenson levde lykkelig med sin mann, fotografen Gabriel, alle trodde i alle fall det. En dag skyter Alicia sin mann med fem skudd i ansiktet, dør.

Etter dette slutter hun å snakke, hun går inn i tausheten og havner på The Grove, psykologisk avdeling. Hun betegnes som farlig og det er strenge restriksjoner rundt henne, hva og hvor hun får være og å delta i. Der har hun nå vært i seks år.

Det ble utlyst en stilling på The Grove og Psykoterapeuten Theo Faber søker på stillingen og får den. Han er helt siker på at han skal få Alicia til å snakke eller reagere på en eller annen måte. Han går genuint inn for dette med hele seg og bruker fritiden til å oppsøke familien hennes og tidligere venner, for å finne hennes problem. Han er overbevist om at det ligger noen barndomsminner eller voldsomme traumatiske opplevelser bak dette drapet. Han vill finne ut av hva som har skjedd.

Gabriel har tidligere henviste henne til psykolog fordi hun trodde noen forfulgte henne. Hun fikk da beskjed om å skrive dagbok og gjennom den får vi mange detaljer.

Theo er gift med skuespillerinnen Kathy og de har også tilsynelatende et lykkelig ekteskap, men en dag oppdager han noe annet. Hva driver hun med?

Dette var en skikkelig psykologisk thriller, hvor vi blir kjent med mange forskjellige folk og jeg tenker, det er han eller hun som står bak alt det vi ikke skjønner……svaret finner du ved å lese boka.

Jeg er ingen krimelsker, men denne var skikkelig spennende. Ganske tilfeldig for jeg måtte ha noe å høre på mens jeg jobbet og den var ledig. Viste ikke helt hva den handlet om, så dette ble en overraskende opplevelse.

Lånt på Book bites, 8 t. 55 m. Lest av Ida Holten Worsøe, 2020

Dette var den første romanen til forfatteren. Regner med vi vil høre mer fra denne engelsk forfatteren.

9 kommentarer:

 1. Forundrer meg at du fikk gjort noe i det hele tatt med denne boken på øret, så spennende som den er :) Gøy at du likte den! Jeg føler at krim går mer og mer inn det ene øret, og ut det andre. Da jeg leste omtalen din, merket jeg at det ikke er mye som fester seg, selv om jeg husket at den var spennende.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes krimbøker ofte er så voldsommme og har alt for mange detaljer som er ekle. Slik at jeg ikke får sove, men denne var bra, fordi det var bare på det psykiske nivået.
   Skal noe til å huske alle bøken du leser i løpet av et år, da er det fint å ha blogget om dem så man kan minnes. Jeg skal gå å lese din omtale av boka.
   Ha en fortsatt fin mandag!

   Slett
 2. Hm. Jeg har denne halvlest et sted. Tror kanskje den kjedet meg. Men - skal lete den fram og avslutte den. Håper jeg blir enig med deg .)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg hørte den som lydbok og med en god oppleser, hadde aldri funnet på å sette meg ned for å lese denne. Men som fortelling når man jobber praktisk fungerte den perfekt.

   Slett
  2. Ja, det hender jeg glemmer at det er en lydbok når bøker blir anmeldt. Det er jo ulike kvaliteter ved boken som er viktig når man leser eller lytter.
   Glad for at du jobber. Fått med meg svigermor til utstillingen din :)

   Slett
  3. Så flott at svigermor vil være med på utstillingen. Jeg har ikke fått gjort så mye i det siste, så nå fikk jeg nesten prestasjonsangst. Nei, ikke så ille, har lest ferdig elskeren i dag, fantastisk bok!

   Slett
  4. Du vet jeg liker at du falt for Duras :)
   Jeg er sikker på at utstillingen blir flott ❤

   Slett
 3. Likte denne ganske godt, en skikkelig thriller. Traff forresten forfatteren på krimfestivalen i fjor, sympatisk type:)

  SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!