lørdag 13. august 2011

Ørjasæter, Tordis "Blomstergleder hos Kristin Lavransdatter"

Denne boka er Kristin Lavrandsdatter i kortversjon, dvs høydepunktene og viktige hendelser er dokumentert med naturbilder. En veldig god ide hvor det også er tatt noen utdrag fra Sigrid Undset sin tekst som indirekte sier litt om hvorfor det bildet har blitt vist i den sammenheng. Alle tre bøkene: kransen, husfrue og korset er med og rommer hele historien.

"Folk som er gærne med blomster, blir alltid glad for å treffe noen som har det på samme måte" skrev Sigrid Undset i et brev 1947. Hun var jo veldig glad i blomster, men jeg tror ikke Sigrid Undset hadde blitt fornøyd med bildene i boka. Det er foto av Knut Stokke, de holder overhode ikke. De er ikke gode nok!
Jeg er ikke fornøyd med skarpheten, komposisjonen eller utsnittene. Holder knapt til en toer skulle fotografen fått karakter.

Boka kom ut i 2006 og Tordis Ørjasæter har gjort en flott jobb med tekstene. En koselig repetisjon av historien om Kristin Lavrandsdatter og historiske faktaer om Sigrid Undset, totalt 144sider. Synd da at ikke bildene er bedre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!