torsdag 25. august 2011

Tilbake til: Onøya i 1942 og brødrene Kleppan

Arnold jobber med skolearbeid høsten - 42.(19år) Det er nynorsk, matte og engelsk han jobbet med. Det var ikke like lett og være konsentrert om skolearbeidet  når man sitter hjemme og vet alt som skal og må gjøres i hverdagen på et småbruk hvor han og moren bor. Faren bor for det meste på gamleheimen, hvor han er gårdsbestyrer med fløsstell og alt utearbeid som jobb. Det kostet Arnold ca 10 kr pr mnd å være elev ved Norsk korrespondanseskole. Det var mange penger den gang
Pappa fikk karakteren 1 i Frihåndstegning den 5. desember 1942. Det var bra for den unge mannen som var blitt   21 år gammel.
Det som er morsomt med dette vitnemålet er jo at han har begynt å kalle seg bare Marsel ikke Marselius. Han var da i AT tjenesten og bodde ikke hjemme.

2 kommentarer:

 1. Dette er jo veldig interessant!
  Skulle bare mangle at ikke han skulle få beste karakter i tegning! :)

  Det er noe tull med bloggen min. La inn et innlegg i dag med gratulasjoner til kronprinsparet på deres ti års bryllupsdag.
  Men det ser ikke ut at det har kommet ut til alle, og eldre innlegg kommer ikke opp.
  Har du vært borte i noe sånt?

  SvarSlett
 2. Nei! det har jeg ikke.På min bloggliste ligger føttene enda.
  Lykke til, prøv en gang til! Jeg krysser fingrene for at det ikke skal bli noe tull. Man burde egentlig kopiere bloggen på en harddisk eller noe slikt. Jeg har ikke gjort det, men det bør jeg gjøre.

  SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!