søndag 11. august 2013

København i August sol

Å stå opp "før fuglen fis" er ikke alltid like morsomt, men å komme til herlige København når butikkene åpner er  veldig bra. Et typisk bilde fra en smågate i København "sykkelbyen" og en pause på Rådhusplassen.

Å vandre nedover Strøget er hyggelig og minner meg om tiden jeg bodde der.
 Denne dagen ble det 28 grader, så det var nok

Mange fine detaljer å kikke på i gatebildet. 
Rundetårn  hever seg 34,8 meter over gatenivå, der gikk vi inn siden de har en kunst håndverkerutstilling  der nå. Kommer bilder fra denne utstillingen" The Biennale for Craft and Design 2013" i et seinere innlegg på denne bloggen.

Rundetårn ble bygd av Christian IV, mellom 1637-1642. Det samlet tre viktige fasiliteter for 1600tallets lærde. Det var observatorium, studentkirke og universitetsbibliotek. Den har en sneglegang som er 209 meter lang og snor seg 7 1/2 gang omkring tårnets runde kjerne
Ringerloftet som ligger over biblioteksalen.
Fra toppen har man utsikt over hele København og kan gå rundt. Europas eldste fungerende observatorium ligger her. Der kan man kikke på stjernene, særlig på vinterstid.
Når sola steiker, er det godt med en matbit og en øl i skyggen av en parasoll i Nyhavn.

Yrende folkeliv, med vakre bygninger

Flott operahuset har de også i København. De har faktisk hatt stupekonkuranse fra taket der, det er 27-30m ned. Så om man kan spasere på Oslos Opera, kan denne altså brukes til noe mer vågalt.

Teaterhuset ligger rett ovenfor Operaen, nederst i Nyhavn, det er også nytt. 
Ser nesten ut som kulturhuset vi får på Hamar, monn tro om det er samme arkitekt?

Et morsomt navn på ei gate, men naboer ser vi i vinduet at de har! 
Vi skal hive oss på toget til Klampenborg og besøke en gammel skolekamerat fra tiden min på Guldsmedehøyskolen i København.

Med trillekoffert gjennom en liten del av  Jægersborg Dyrehave for å komme frem, det er deilig, avslappende  og svalende, selv om det var en liten omveg.

Ta seg en pust i bakken og nyte de forbipasserende.
Så gikk vi forbi mange hjorter, som ikke brydde seg stort om oss. Men håpet om å få være i ro i skyggen.
Ingen ting er vell vakrere og sitte å se utover Øresund  i Tårbæk, en stille sommerkveld etter masse god mat og hyggelig sammenkomst med Dorit sine barn, samboere og barnebarn.
Oy, for en fin sommerkveld!

Det kommer mer..............


5 kommentarer:

 1. wat een heerlijke serie van prachtige gebouwen maar de mooie oude sjees is toch wel heel gaaf ook het natuurschoon ziet er fantastisch uit,geweldig mooi allemaal.

  SvarSlett
 2. Takk for en flott og beskrivende vandring i København.. Mye flott å se! Ha en fin, fin uke!

  SvarSlett
 3. Dejlige København, reiser ned neste weekend og gleder meg ennå mer nå når jeg ser de fine bildene dine. Vi skal gå byvandring i Søren Kierkegaards fotspor og så skal vi på Louisiana for Yoko Ono utstillingen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det blir spennende. Ta en tur ut til Arken på Ishøy, der har Frida Kahlo og mannen Diego utstilling og den skal vistnok være veldig flott.

   Slett
 4. Så deilig med en tur til København, da!
  Ser ut som du har fått veldig mye ut av turen :)
  Tusen takk for gratulasjoner på porselensbryllupsdagen!

  SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!