tirsdag 10. desember 2013

Førpremiere på Nye Hamar Kino

Kinosjef Espen Jørgensen viste stolt frem for første gang de to nye kinosaler i Kulturhuset på Hamar i dag. Kinosal 2 og 3. NB: vi er i ferd med å få et fantastisk Kulturhus på Hamar Det var en liten førjulsgave til alle oss perledykkere, da sier man naturligvis ja Takk!.
For noen fantastiske saler og ikke minst stolene. 
Man kan også betale litt mer og få skinnseter, med bord helt bakerst. De prøvde vi, kjempebra! 
Den minste salen nr 3 med 83 personer og sal nr 2 tar 140 personer. 

 Det var premiere på den ny kortfilmen til Byens egen filmregissør " En fremmed" av  
Henrik Dahlsbakken 24 år, som allerede har høstet mange priser.
Filmen er produsert i formatet 65 mm, noe bare en film i Norge har vært produsert som før
"Året gjennom Børfjord" fra 1991.
Henrik sin film varte bare i 5minutter, men var en tankevekker. 
Nydelig fotografert, men barna overspilte litt mye synes jeg.

Det var en førpremiere og filmen vi egentlig skulle se fikk de ikke vist. Ikke helt i orden, så det ble "Flåklypa i sted. Greit nok det, morsom film, men... 
Denne ville ikke Aukrust ha likt, for dårlig språk, uttale og tekst. Dette synes iallfall min mann som har mor fra Alvdal og kan uttrykkene og dialektene.
Dette bilde er fra kinosal 2 

3 kommentarer:

 1. Flott kino!
  Vet ikke om jeg tør se Flåklypa. Redd jeg skal bli skuffet, syns de nye figurene er litt for "glatte" og pene i forhold til de koselige gamle.
  Det med språket er et kapittel for seg. Ofte har norske filmer veldig dårlig lyd og så snakker de ofte en slags vestlandsdialekt eller en slags døl ( østlandsdialekt). Men dette ble jo veldig negativt. Håper mange koser seg med filmen! :)
  Et annet kapittel er jo stupetårnet de bygger på Hamar! ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, her på Hamar blomstere det i nye gater, kjøpesenter, kulturhus og et svært omdiskutert stupetårn. Men "lækker og bymessigt" blir det mange steder.

   Slett
 2. Gratulere med nye kinoer! Og enig - stolene er lekre. Håper bare ikke den sterke røde fargen vil gjøre publikum urolige. Rødt ber deg ikke sitte stille! Hilsen fra fargedamen Tove

  SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!