mandag 1. mars 2021

"Sult tegneserie" av tegneren Martin Ernstsen over forfattere Knut Hamsun sin bok!

 


En knallgod tegneserie!

En morsom presentasjon av tegneren Martin Ernstsen og forfattere Knut Hamsun

Det var den tiden jeg gikk omkring og sultet. Han ber en mann om penger, men det ender med at han som blir spurt er i større nød og han gir bort det lille han har. Dette er et typisk Hamsun trekk, i hans persongalleri.

Lykken hos alle andre som i spasertiden kan kose seg, men ikke han. Jeg likte særlig veldig godt  at han brukte rødt for å vise hvor glade de andre var og kontrasten til han, den ensomme mannen.
Hvor taksom han var over å få skrevet noe som han fikk ti kroner for, så stolt, med sin lille  blyantstump.   
Mange drømmer har man

Så talende!

Jeg liker alle de ulike teknikkene han bruker i tegningene sine, derfor blir hver side en ny opplevelse.

Svimmel, sulten, hva pratur du om? må bare sette meg ned litt!


En fin og enkel tegning som sier mye om hvordan han kom seg videre i livet og greide seg..
Baksiden på boka er så beskrivende. 

En spennende og flott tegneseriebok. Historien er kjent for meg og denne boka forteller i korte trekk via mang fantastiske tegninger  hovedtrekkene i historien, jeg er imponert!  

10 kommentarer:

 1. Ja, ikke sant, denne er imponerende laget:) Det er også Mairowitz sine tegneserieromaner over klassikere. Leste Peer Gynt i går, der er det norske Geir Moen som er illustratør. Den er også utrolig bra!

  SvarSlett
 2. Vi er strålende enige om denne boken, for en kunstner Ernstsen er!

  SvarSlett
 3. Sult er jo så fantastisk i seg selv. Å klare å utvide romanen og gjøre den mer interessant med tegningene er kunst. Denne frister :)

  SvarSlett
 4. Morsomt å se at flere og flere kaster seg over tegneseriene. Jeg parkerte plutselig litt, for jeg fant så mange andre bøker og plutselig måtte de leveres tilbake på biblioteket. Men der ligger de godt, til en annen gang. Jeg skal nok lese denne ja, kjekt å se så mange bilder fra den!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg satt med et stort smil og leste denne !

   Slett
 5. Hei! Dette var jo en morsom måte å gjenfortelle en klassiker på! Jeg var ikke klar over denne! Takk for at du viste oss den! Kanskje jeg må prøve å få tak i den. Kan jo være en ide til en konfirmantgave kanskje. Har et bonubarnebarn som er konfirmant til våren, og jeg tviler litt på at han vil lese boken. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant! Det har komme ut flere slike. Lån den på biblioteket så kan du verdere om det passer til Konfirmanten. Ha en fin dag, her skinner sola og det er vår i lufta.

   Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!