lørdag 9. juli 2016

Et radio- portrett "Radka Toneff"


En fantastisk radiodokumentar om Raka Toneff sitt korte liv. 


Hun ble bare 30 år, 1952-82. Denne fantastiske musikeren som døde så alt for ung. Dette er en radiodokumentar som ble spilt inn i 1997.
Moren, Sis Toneff forteller om Radka og hennes liv som musikker og barn. Vi får høre lydopptak som faren Toni Toneff gjorde da hun og søsknene var barn. Faren, var en bulgarsk musikker og de tre barna i fam. elsket å synge bulgarske sanger og folkemusikk. Det er intervju bl. annet med hennes gode venninne Nina Kjølaas og Arild Andersen som hun var kjæreste og samboer med over noen år.

Hun var midt i en karriere, også internasjonalt. Hun turnerte rundt om i Europa og fikk priser.  Så det har vært en gåte hvorfor hun tok sitt eget liv, men her får man høre om noen av problemene Radka hadde og hva som kan være grunnen til at hun tok sitt eget liv en kald dag på Bygdøy.

Dette er en fantastisk opplevelse og lytte til. Jeg har sett Radka mange ganger på scenen på Clubb 7 og skjønte aldri at hun hadde slik problemer. Hun sang helt fantastisk, så det er ca. en times opplevelse som du kan unne deg, med samtaler og musikk.
Lånt på biblioteket og innspilt av NRK ved Karen Frivik og Geir Hauger .


Livet er ingen dans på roser for noen, selv om det ser slik ut!

2 kommentarer:

 1. Den siste kommentaren din der, er viktig å huske på!
  Jeg tror jeg har hørt dette portrettprogrammet på Nrk p2.
  Noen setter dype spor etter seg selv om de lever korte liv.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har gått på NRK 2. Jeg måtte høre det en gang til i dag for det var så fint. Jeg kjente mange av de i miljøet og noen nevnes. Det er mange år siden, men man glemmer aldri det som var en fin tid.

   Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!