mandag 16. januar 2017

Rusleturer langs stranda, del 4 MadeiraNår vi er på tur pleier vi ofte å ta rutebussen til en by som ligger 8-10 km unna og vandre tilbake, eller omvendt. Denne turen startet med bussen til Camara do Lobos, en fisker landsby som vi tok bussen til en dag og motsatte vegen en annen dag, med en litt annen rute.

Sjarmerende liten by, med masse vis av lokale fiskere og liv i havna.

Byen er veldig kjent, fordi Churchill elsket denne byen og var her mye og malte. Det står i boka mi (Rejsen rundt i Madeira). Sir Winston Churchill at han ville finne seg et varmt, malerisk, baderisk , behagelig og blomstrende sted på 1950 tallet. Valget falt på Madeira og en suite på Reids`s Hotel . Mer om det nesten nederst.
Dette er restauranten  I Camara do Lobos som bærer hans navn, sett fra stien, den er mer fornem i front!

Vi vandret på fantastisk flott tilrettelagt veg, sti, strand til Funchal. Her ser vi ned på ei skummel trapp, bratt er det.
Det står igjen noen gamle hus som sikkert er vernet, vet ikke hva det er

Vi fant ut at vi skulle følge denne Levadaen oppover fjellet et stykke. Dette fordi vi hadde gått til denne byen en annen dag og tatt bussen hjem. Da gikk vi forbi her, og fant ut at vi måtte teste dette seinere og slik ble det.

Bananplanter og bananblomst, stien gikk gjennom bananplantasjer. Bananene er små, søte og gode.


Vi så da at ikke alle bodde i like fine hus, mye fattigdom tror jeg.

Vi kom til en veg, Barer over alt. Dette synet er typisk i hele Portugal. Hus som fungerer i 1.etg men  forfaller i 2. etg.

Julestjerna blomstret over alt som store busker

Moderne hus og arkitektur av alle slag finner vi også mange av på vår vandringsvei.

Et oversiktsbilde som viser at vi er langt unna stranda, vi må ned dit igjen synes vi.

Et sjørøverskip som man kunne ta som guidet tur, populært for barnefamilier.

Det var en bratt tur, men så mange fine broer og fine ting å se på vegen

Denne satt rett under ved beinet mitt på kafeen, den spiste is.


 Mange flotte scener som naturen har laget med blomster og vannfall. Å vandre helt i vannkanten er deilig i desember.

 Tilrettelagt ved at man går inn tunnelen til venstre og kommer ut ved den gamle lille fiskerlandsbyen

 som vi ser her.
 
Fantastisk flotte veger å spasere på i hotellområdene inn mot Funchal 

  
Enkelte drev å padlet på slike brett, det så skummelt ut. 

Når man er på Madeira kommer man ikke unna historien om den 14 år gamle skotten  William Reid. Han dro fra fattigdom og 12 søsken. Han jobbet seg over på en båt til Madeira, der han kom i land i 1836, med 5 pund i lomma. 
Han jobbet seg frem, som 25 åring var han en stor vinhandler i Funchal. Han utvidet sin virksomhet til å leie ut og bestyre store villaer på Madeira. Han startet den spirende reiseindustrien til Madeira sies det, ved at rikfolk reiste dit og ferierte. Noen av villaene gjorde han om til hoteller etterhvert.
Han ville bygge sitt eget drømmehotell og det er dette. Han døde i 1887, så han fikk ikke opplevd at det sto ferdig i 1891. Hans to sønner Willy og Albert fortsatte i hans spor og fullførte hans prosjekter.
Det er et hotell med sus som har huset mange promenente gjester, både keisere, konger og dronninger. Det har stor plass i litteraturhistorien og har hust menge. Den irske dramatiker Georg Bernard Shaw lærte å danse der i en alder av 71 år, sies det.

Tro det eller ei, men dette er helt ekte fugleegg som ligger i redet sitt.

En vakker og spesiell skulptur!


Neste tur, del 5 går med rutebuss til nord på øya, byen Santana....

Del 1: Julestemning i Funchal
Del 2: Safari tur
Del 3: Monte.

             

12 kommentarer:

 1. Hei Ingun! Godt nytt år! Nå er det lenge siden jeg har vært inne på bloggen. Jeg har hatt bronkitt hele julen og hoster fremdeles.
  Ser at du viser eksotiske bilder på bloggen din. Det ser deilig ut der! Ser ut som dere hadde en deilig ferie! :) Hilsen Jorun

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! ja, vi var 14 dager på Madeira i jula, det var fantastisk deilig!
   God bedring til deg!

   Slett
 2. Heisann.... obs, mine følgere er også borte! Det var merkelig at det ikke ble opplyst om det! Hvis vi går tilbake til nei, kommer de tilbake da? Jammen ikke godt å vite hva som er best å ha. Uansett var det ubehagelig å ikke ha retten til egen bloggadresse.
  Håper det ordner seg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Uff, ja det er ikke morsomt. Jeg har heldigvis satt ja på alle bloggene jeg har og det var 7 stk. Det var skole, kunsthåndverker alle mine osv.
   Følgerne det er ikke så farlig, de har ingen funksjon egentlig, for som du sier vi har blogglister over de vi ser mest på.
   Nå er jeg litt lei av sikt som bare plutselig skjer....

   Slett
 3. Følgerne kom ikke tilbake, men tror ikke den lista der har så mye for seg, for jeg kommer sjelden tilbake til dem via den lista. Alle har en egen liste over hvilke blogger de følger, så den veien er ikke gått tapt!

  SvarSlett
 4. Igjen fantastiske bilder fra Madeira. Min mann mumlet noe om å reise dit,(han har en venn som er der nå og skryter veldig)jeg kan ikke si meg mer enig, jeg reiser gjerne! Gøy å se at de har noen moderne hus innimellom også, og jeg fikk veldig lyst å gå gjennom den tunnelen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, tror du vil like deg der. Det er så frodig og flott over alt.

   Slett
 5. Jeg tror Madeira må settes opp på reisemållista mi! Så flotte bildet og spennende saker å se. Er på Gran Canaria nå,og klager ikke🌴🍷😊

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg var på Madeira 14 dager i jula, så jeg henger litt etter, men det var et flott sted og masse og se.
   Ha det flott på Gran Canaria, her er det -10 til 12 grader. Litt for kaldt!

   Slett
 6. Heisann... jeg skal på pensjonistseminar i mars. Har jo lest at det reduserer pensjonen å jobbe i staten etter 65 år, så da begynner jeg å telle ned jeg også, men holder ut ett år til!
  Er i full gang med oppussing av Lia nå, men vi har folk til å gjøre det. Jeg bare dirigerer og betaler. Maling gjør vi. Har kjøpt nydelig kjøkken i hel tre på finn ... av en hyggelig fyr. Jeg pruta til og med -og fikk tilslag!
  Møtes vi 10. februar på HIOA? Hadde vært hyggelig med en prat.
  Tummelen opp, klem

  SvarSlett
 7. Ååå, så vakre bilde du vise.
  Eg har hatt ein draum om å oppleve Madeira, no blussa den kraftig opp :)
  Så fargerik natur og bygningar der er, ser verkeleg flott ut.

  Ynskjer deg fine dagar i det nye året !
  Helsing Anne-Mari

  SvarSlett
 8. Det er nok en flott reisereportasje du gir oss! Jeg har alltid hørt at jeg burde reise dit, og som sagt, etter Malta blir nok dette reisemålet. Du tar oss med på steder de fleste ikke har vært tidligere, og viser oss spennende detaljer. Tusen takk. En liten kommentar om bananene - de bøyer seg oppover, mens de klasene vi er vant til går motsatt vei. Det samme er på Kanariøyene.
  Fortsatt god uke ønskes deg av Tove

  SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!