søndag 1. april 2018

Oppsummering, bøker lest i mars


Mars gikk som en vind, nå er våren her snart!


 En by som Alice. av Nevil Shute, det er en flott klassiker! Spennende med ramme fra krigen og Malaysia i den første delen der den engelske jenta Jean er japans krigsfange på vandring, denne delen bygger på en virkelig hendelse fra krigen. Jean sin grunder og kjærlighetshistorie i Australia. Lydbokforlaget. Veldig bra!

 "Om nettene brukar mor dråpeteljar" Denne diktsamlingen er skrevet av en norsk dubutant, Svanhild Amdal Telnes.. En utrolig følsom og sterk diktsamling, man blir berørt av! 


 Verda er ein skandale av Ragnhild Ravatn. Forfatteren flytter hjem til vestlandet og den handler om det gode livet på landet som forfatter med gode naboer. Nydelig bok!
 Kari F. Brække "Himmelfall", er historien om den russiske tsarfamiliens fall i 1918, men på en ny vri fortellerteknisk. En fin miks mellom historie, tidsperspektiv og fiksjon.Lydbokforlaget. Jeg likte denne boka veldig godt!

 Audur Ava Olafsdottir fra Island har skrevet "ARR". En mann ønsker å ta sitt eget liv, men når han reiser til et krigsherjet land finner han seg selv.PAX. Veldig bra!

Jane Gardam "Venner til sist"  er tredje boka i serien om Old Filth og hans venner som advokater styrte det engelsk imperiet. Her kommer vi tett innpå dem.Lydbokforlaget Veldig nydelig og flott serie

 Olau Nilssen  "Tung Tids Tale" er en voldsom sterk liten bok om å ha et Psykisk Utviklingshemmet barn og alt papir og møteproblematikken rundt det å få den daglige hjelpen man trenger, for ikke å bli helt utslitt.           Boka fikk Bragerprisen 2017 og er nominert til Bokbloggerprisen. Riksteateret setter den nå opp som teater.

Kollogen sin biografi om  "Hamsun, Svermere"  dette er Del 1 Fra barndom og fram  til 1925. En god biografi, god informasjon om tiden, strevet med å skrivet, spillegalskap, kjærlighet og livet ellers! Gyldendal. Veldig bra!
 Den underjordiske jernbanen, Handler om hvordan noen slavene klarte og rømme og hvordan noen personer livnærte seg av å finne rømte fanger. En historie om slavehandel og hvordan de hvite så på sorte mennesker i Amerika på 1800 tallet. Det fantes også mange gode hjelpere på vegen.
Historisk bra fortelling om slaver og Amerika!
Boka fikk Pulitzer-prisen  2017
Juan Gabriel Vasquez,  Ruinens Form er en bok om Colombia, kriger, konspirasjonsteorier. korrupsjon og om å være forfatter. En veldig spesiell bok, som omhandler mye politikk, samfunnsstrukturen og sier litt om hvorfor det ble uro i landet.
Ashehoug, utgitt på norsk 2018.

7 Romaner
1 Essaysamling
1 Biografi
1 Diktsamling
= 10 bøker, noe jeg er veldig fornøyd med, for mange av dem var skikkelig tykke.

Dette har vært en måned hvor jeg via bok-verdenen har fartet rundt i Malaysia i to av bøkene, Australia, Russland, Island og et krigsherjet land?, England, USA, Norge og Colombia.

Kost meg masse i sola og gått på ski nå i påsken. Herlig! 


Våren er på vei i vinduskarmen!


12 kommentarer:

 1. Skal si du har fått lest mye, og reist mange steder i verden! Jeg har lest fem av dine bøker, og det er nok Tung tids tale som gjorde mest inntrykk på meg.
  Du har grønne fingre må jeg si, urter og grønnsaker i kjøkkenvinduet har jeg prøvd meg på flere ganger, men de blir bare 10 cm før de faller død om :) Lykke til med plantene, ser gjerne flere bilder av dem i april, og lykke til med nye lesemåned!

  SvarSlett
 2. Dette er mange forskjellige tomatplanter, chili, aubergin osv. De skal ut i drivhuset til våren. Det er skikkelig kos å drive fram planter også pleier jeg å være selvforsynt med tomater helt frem til jul.
  jeg skal iallefall se teaterstykket rundt Tung tids tale, når det kommer hit!

  SvarSlett
 3. Fin oppsummering, med flott bilde av plantene dine. Noe som minner meg på at jeg må så salat og urter snart! God lesing i april!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er hyggelig å se det vokse og gro. Jeg synes det er så morsomt å drive fram fra frø. Mange av de plantene jeg har sådd i år er frø direkte fra kjøpe paprika og tomater, det er morsomt å prøve seg.

   Slett
 4. Så mye bra du har lest! Nå begynte det også å klø i såfingrene mine-så når jeg kommer hjem skal det fikes i krukker og kasser og klargjøres for plantesesongen:) Torsdag skal jeg forresten på vårens første møte i Hagelaget der jeg bor. God april!

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne måneden føler jeg at det ble veldige bra bøker. Noen av de har jeg hatt liggende lenge og gleder meg til å begynne med. Jeg er også med i hagelaget her, jeg liker å drive på i hagen og drivhuset om sommeren.

   Slett
 5. Har lest fem av dine ser jeg og nå kom jeg på at jeg må få lest bok nummer to av Gardam slik at jeg kan få bok nummer tre i hus og lest.
  Høres ut som du har hatt en fin påske og det er fint. Og nå begynte det å krible i fingrene mine også her, jeg må se å få sådd litt på altanen jeg også.
  Ha en fin siste dag i påsken, Ingun! :-) Og ha en fin april.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har hatt en fantastisk påske. Vi har hytte en kort biltur hjemmefra og har vært der hver dag og gått på ski, og overnattet av og til.
   Jeg likte Gardam sin triologi veldig godt, egentlig litt trist den siste boka for å bo i utlandet er ikke bare bare, når man flytter hjem og skal etablere nytt nettverk av venner. Ønsker deg også en fin april!

   Slett
 6. Jeg har brune fingre... Jeg sår ikke, jeg høster ... hos andre ;) Misunner alle som får det til å gro, derfor er jeg veldig glad for at huset vi kjøpte har en mer eller mindre vedlikeholdsfri "anleggshage". Så kan jeg pusle i et par krukker, og bytte ut (når ting dør etterhvert)...
  Mange flotte bøker du har lest denne måneden. Jeg har lastet ned Nevil Shute boka. Må gjenlese denne nå. Har lest den tidligere, på barneskolen faktisk. Og har tenkt lenge på å plukke den opp igjen. Den satte seg!
  God vår!

  SvarSlett
  Svar
  1. Brune fingre, ja den var ny!
   Jeg husker også at jeg leste En by som Alice i ungdommen. Den var veldig fin i den nye oversettelsen synes jeg. Litt Hemingway aktig i stilen

   Slett
 7. Herlige bøker... så fint med god bok i hånden :-)) Jeg kjøpte på fergen sist Carole Matthews Den lille kafeen i hagen... 430 sider norsk... og jeg er så glad, jeg kommer igjennom :-)) Jeg håper at jeg kan lese "førsteklasses" bøker etterpå :-) - I alle fall jeg skriver ned Agnes Ravatn "Verda er ein skandale" 2017, jeg har en god sjanse til å kunne kjøpe den i Norge.
  Jeg leste i februar på Vesterålen noen sider fra Jostein Gaarder "Appelsinepike" men dessverre
  det er ikke mulig å kjøpe... Kjenner du brukt handel bøker in Norge?
  Her i Tyskland det er mange muligheter med brukt bøker... jeg bestiller Nevil Shute på tysk... norsk jeg kan ikke kjøpe her. Takk for anbefaling. Alltid fint med bok.
  I dag jeg plante min første vårblomst i potten på terrassen... siste natt var - 1 grader,
  men de kommende dager kommer våren - torsdag 20 grader sier værmeldingen.
  Klem fra meg. MandagsPåskeHilsen fra Viola

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flink du er som leser norske bøker, fantastisk!
   Nevil Shute boka likte jeg veldig godt.
   Ang brukthandel på bøker er det nesten i hver eneste norsk by, det er ofte røde kors eller Frelsesarmeen eller andre humanitære som har slikt. Du får spørre noen når du er i Norge, og i en by. Lykke til! God vår til deg!

   Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!