tirsdag 31. juli 2018

Oppsummering av Juli

Her tar jeg meg en lesestund med kaffen hver morgen!


Dette er 1. bok i trilogien om Gutten, en Islandsk fortelling som er så poetisk vakker at den rører deg langt inn i hjertet. Vidunderlig språk, og fantastisk historie!Bok nr 2 i serien om Gutten. Postmann Jens og gutten sin ferd over fjellet der de møter både mange spennende mennesker, storm, kulde, sult, gjengangere og ulykker. De har med Hjalti, den store mannen ned fra det siste stoppet, for de er fire mennesker tre levende og en død som skal fraktes ned til kirkegården. Utrolige skildringer av vennskap og følelser som settes i sving, våret, trassen, raseriet og dødsangsten. Fantastisk bra!

Bok nr 3 om gutten. Handler om utviklingen på plassen, i livet til gutten og mange andre når det nye samfunn vokser fram.
Flott serie, anbefales!


"Grensen" En spennende, godt fortalt bok om hennes reise rundt sovjet. den forteller om Reisen, folket hun møter, politikk, historiske hendelser og mye mye mer. Veldig flott at den har alle kartene med slik at vi kan følge med på turen.  Utgitt på Kagge 2017Bok nr 5 i Brobyggerserien- Det store århundre: "Blå stjerne". Denne boka omhandler Johanne, Lauritz sin datter under krigen.Bok nr 6 i Brobyggerserien - Det store århundre: "Ekte amerikanske jeans" Eric er barnebarnet til Oscar, brobyggeren som var i Afrika. Eric får være med på en tur til Afrika og mange av hans oppleveleser fra 50 tallet, med identitet, idrett, pubertet, kjærlighet, skole osv.
Veldig bra, blant de beste i serien.

Edit Sødergran, en utenlandsk lyriker er temaet i Diktleser- sirkelen i juni.
For meg var det naturlig å tenke på Russland, siden jeg har lest så mye om det grenselandene i boka Grensen.
Hun har vært til stor inspirasjon for meg i mange prosjekter også visuelt som jeg viser til her i innlegget.

Marie Hamsun"Regnbuen", selvbiografien hun skrev og ble utgitt 1953.
Jeg har ikke rukket å skrive omtale, kommer.
Det tok litt tid å skrive om den , mer her er del 1.
Del 2 Regnbuen skal jeg også lese.3 romaner fra Island, serie
1 reiseskildring, grenselandene til Russland,
2 romaner i serien "Brobyggerne/ Det store århundre" bok 5+ 6
1 diktleser. sirkelen
1 biografi.
= 8 også holder jeg på med to-tre andre bøker, de får komme på august.

Noen sommerbilder til slutt!

Aubergin-blomster ser man ikke så ofte, men slik ser de ut og nå begynner det å komme mange.
Tomater, agurk, paprika og squash hentes inn hver dag, en herlig tid!

 Denne fete agurken hadde gjemt seg i drivhuset, men var litt tøff.

Stupetårnet på Hamar er kjent og blir brukt. 
23 grader i Mjøsa er ikke vanlig, men så herlig!

Innimellom all maling, skraping av vinduer både hjemme (24 stk) og på hytta.
Det har vært varmt og tid for avslapping også!
Heldigvis har det regnet  litt, og takk og pris for at jeg ikke er bonde med dyr mer.
Det marerittet slipper jeg, men jeg føler skikkelig med alle bønder som sliter med nattesøvnen.


12 kommentarer:

 1. For noen deilige dager du har hatt i juli, og for en skjønn lesekrok, måtte det vare at du kan sitte ute å lese på morgenen. Her i Bergen har vi hatt regn i to dager nå, og jeg er lei allerede :)
  Som du vet har jeg fulgt deg i lesingen av trilogien om Gutten, for noen bøker, jeg er helt himmelfallen. Guillou og Reisen har jeg også lest, så denne måneden følger vi hverandre. Ønsker deg en fortsatt fin (sen)sommer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg liker å starte dagene litt rolig, når hjernen er klar!

   Slett
 2. Ja, det har vært en varm juli, men tid til å lese har du da fått:) Mange fine bøker her, og bra valg i diktlesesirkelen. God august til deg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er glad for å ha fått lest nesten alle bøkene i brobyggerserien, slik at jeg er klar snart klar neste, bare jeg blir ferdig med 1968.

   Slett
 3. Takk for en flott oversikt. Nå har jeg bestilt triologien om Island/gutten på biblioteket, så jeg håper bøkene kommer snart. Jeg leser nå en bok på 700 sider fra gamle dager på New Zealand rundt 1993. Boken heter "Maorienes sang" av Sarah Lark. Hvis bare noe av dette er sant, det tror jeg det er selv om det er en roman, var dette en utrolig tøff tid. Og helt utrolig at mannen "eide" kvinnen hvis de ble gift. Da kunne han gjøre det han ville med henne, bestemme alt i dette tøffe miljøet.
  Hun har også skrevet "Den lange, hvite skyens land", men den har jeg ikke lest.
  Lesekroken din er herlig, og flott med selvdyrkede grønnsaker! Her i Oslo regnet det i går kveld/natt, og det er litt kjøligere luft. Men nå skinner sola igjen! Hilsen Tove/fargeneforteller

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg begynte på den serien en gang, men vet ikke helt hvorfor jeg ikke leste den ferdig. Det er bok to i serien du har lest, det har kommet ut en etter det.
   Jeg koser meg i kosekroken og regnet har det også gjort her.

   Slett
 4. Helt herlig lesekrok du hadde der🙂 Har ikke lest noen av "dine" men vurderer sterkt den serien om gutten-samtidig blir jeg skeptisk når "alle leser og hyller så kanskje jeg skal vente til hypen legger seg litt.
  Ønsker deg en fin august

  SvarSlett
 5. Jeg holder også på med trilogien om Gutten. Men det går ikke fort fram, da hovedsaken for tida er å være sammen med to villstyringer på 4 og 8 år. Jeg har også lest Edith Södergran i Artemisias utfordring. En interressant forfatter jeg aldri blir ferdig med.

  SvarSlett
  Svar
  1. Edit har har jeg jobbet mye med, håper du går inn på innlegget og ser et visuelt produkt om hvor jeg hedret henne.

   Slett
 6. Så deilig en lesekrok! Jeg har også en liten krok, men den har (hold på hatten!) faktisk vært litt for varm denne sommeren, plassert som den er i sola og i le for all vinden som vi normalt har her i fjorden. Jeg har lest Grensen av dine bøker, og den likte jeg svæææært godt. Ellers har jeg notert meg Gutten, men som Beathe er jeg nokså allergisk mot hyper, så jeg å få omtalen på avstand før jeg tar fatt i serien. Men lese den, det tror jeg faktisk jeg må.
  Jeg har ikke drivhus, men har i år for første gang satt poteter, løk, dyrket frem sukkererter og gressløk i tillegg til jordbærene. Det har vært en vannvittig flott sommer for dyrking utendørs. Ifjor druknet og råtnet det meste jeg prøvde meg på, så dette været beviser ihvertfall at det ikke KUN er mine brune fingre som er grunn til at ingenting gror ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den kroken min blir også fort alt for varm om morgenen, men er den yppelig på ettermiddagen. Herlig å følge med på hva som skjer i naturen.
   Grensen likte jeg veldig godt, jeg har en drøm om en dag å ta den transibirske jernbanen men man får se om får det til. .....

   Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!