tirsdag 28. februar 2023

Oppsummering 2023, februar

 

Februar har vært kald og med mye tåke, med noe fine dager innimellom. 
Fint når man kommer litt opp i høyden som i  Furnes, når man kan ser ned i tåkehavet Hamar .

 "Brostein" en familiehistorie fra fattigdom i Ålesund til vekst og rikdom i Trondheim på slutten av 1800 tallet, lydbok. 2. bok i serien "Sara"

 "Eirik Raude" av Øystein Morten. En spennende og morsom historisk bok om jakten på Eirik Raude, hans familie, og hvordan de levde og fant land. Et must for folk som er int. i middelalderen, vikingetid og historie.

 "De uverdige" av Roy Jacobsen, roman om guttegjengen som under krigen tok mange avgjørelser selv, og drev det ganske så langt, lydbok.

Rosa Luxemburg, En spennende Biografi om den polsk-jødiske politiske kvinnen, som har betydd så mye.  At folket kan si ifra og ikke blir styrt av en diktator, en foregangskvinne.


 Nina Lykke "Vi er ikke her for å ha det moro" en satirisk bok om en forfatter som har hatt sitt store gjennombrudd, men hvordan få det til på nytt... 


Ingeborg Arvola, "Kniven i ilden, Sangen fra ishavet", 1. bok i serie "Ruijan Rannalla".  Veldig bra! Vinner av Brageprisen 2022

Hjemkomstenav Nicholas Sparks. En lett roman om kjærlighet, lengsler, sykdom, og om å finne den rette. Amerikansk Forfatter

 Annie Ernaux. En bok om en voksen kvinne som har en 30 år yngere elsker. Hvordan hun blir betraktet av omverden, og hvordan hun ser på seg selv og minnene hun har. 
Skrevet av hun som fikk Nobelprisen i litteratur 2022. Fransk forfatter

Fin og tankevekkende roman, om alderdom, rasisme, kjærlighet og om å være andre generasjon innvandrere.
 En svensk roman om samene i nord av Ann-Helen Laestadius, 
Den ble årets bok 2021 i Sverige 

Trude Marstein "Egne barn". En roman som sier mye om dagens ekteskap, med mine, dine og våre barn. Det er ikke enkelt og denne boka tar opp blant annet dette temaet på en fin måte.
 

ELLERS: hverdagene forsvinner på verkstedet, om jeg ikke er på ulike møter.  
Jobber mot ulike utstillinger og har fått med meg mange utstillinger i nærområdet.
Nyter hver dag jeg kan gå en lang tur, noe jeg prøver på hver dag.

   
Pop -up utstilling på Gjøvik, det var morsomt. Noen helt nye smykker "Høstløv"

 
Jeg lengter til sommeren og noen sommerfugl smykker måtte jeg  lage, her ser man to ulike.


Våren er på veg i vinduskarmen:  tomater, paprika, osv. spirer

Ønsker alle en fin mars måned!

4 kommentarer:

 1. Fine bilder og oppsummering Ingun:)
  Har lest flere av dine denne gang; Ernaux, Arvola, Lykke og har lenge hatt lyst til å lese Rosa Luxembourg. Var nok ikke like enig som deg ang Arvolas bok, men sånn er det. Har også Egne barn og De uverdige liggende her, men uvisst når jeg får lest de.
  Ønsker deg en god mars :) Antar det vil spire mer i krukkene dine da:)

  SvarSlett
 2. Nydelige tåkebilder, fine smykker som alltid, for en spennende ting å holde på med. Jeg har lest fem av dine bøker denne måneden, og jeg tror jeg skal få med meg Laestadius denne måneden.
  Ha en nydelig onsdag Ingun!

  SvarSlett
  Svar
  1. Laestadius sin problematikk er jo høyst aktuell nå i disse dager ang. Fosen. Ja', den må du lese. Jeg er kanskje mer opptatt av hvordan samene har det enn andre, men har jobbet i Kautokeino og følt det litt på kroppen hva de sliter med. Husker godt mange dumme episoder. :)

   Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!