torsdag 16. mars 2023

Hva skjer på nettet, min bokomtale har blitt sensurert, fjernet?

 Jeg fikk i dag beskjed om at bokomtalen om denne boka er fjernet. 

Og på: Ingun Kleppan ble smykket jeg har visualiser over henne også fjernet. 

Det skal bli spennende å se om dette blir fjernet også.


 En veldig fin bok som forteller om en virkelig kvinne som har levd, en historisk biografi, hvor jeg bare omtalte hva som hadde skjedd med henne. Hun hadde ikke et enkelt liv og hennes livssituasjon var vanskelig, men å fjerne bokomtalen synes jeg var merkelig. En bok jeg gav terningkast fem, i 2011.

Skulle likt å vite hva jeg har skrevet feil? Var det upassende. At man skriver hva som hendte med en kvinne for snart 100år siden? 

Jeg har ble litt forbanna, for dette er en kvinne jeg har visualisert og er en av mine "Hommage kvinner." 

Jeg ble kjent med Pan Yuliang gjennom boka «Maleren fra Shanghai» av Jennifer Cody Epstein. Det er også laget en film om henne. Filmen: «A Soul Haunted by Painting» er om hennes liv, 1994.

Har noen andre opplevd dette?
 Smykket: Under ble også fjernet fra bloggen min: Ingun Kleppan.

Hommage til

Pan Yuliang

 1899 Kina  - 1977 Paris

                                      Kinesisk foreldreløs jente ble en kjent eksil-kunstner i Frankrike.

  Smykket mitt:  «Maleren fra Shanghai» Sølv som vrenger og vrir seg, form elementene har en mørk oksydert side og en lys blank side (slik livet kan være). En stor jade (som jeg kjøpte i Kina) samler sølvkjedet og de Kinesiske emalje-kuler gir bevegelse og liv i kjedet.

 

5 kommentarer:

 1. Så rart... har ikke opplevd noe sånt. Skjønner at du ble irritert, noen konspirasjonsteorier dukker opp i hodet mitt, men jeg velger å ikke ta dem seriøst :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er min første gang også, men det var litt merkelig. Hun ble solgt, det var nok det som var utslagsgivende. Men, det er det boka handler om. Vi får være forsiktige. :)

   Slett
  2. Og jeg som tror at bloggen er så liten og ubetydelig at den i alle fall ikke kan tirre de store makter. Så feil kan man ta :)

   Slett
 2. Høres merkelig ut dette. Skulle også tro at de gav beskjed om hva som var årsaken til dette. Måtte google litt i går kveld når jeg leste innlegget ditt og kom over en blogspotblog som handlet om strikking hvor hun hadde opplevd det samme, da var det ordet NULL i en overskrift eller noe som var årsak til dette, hun fikk endret dette og innlegget kunne leses igjen (med forbehold om at jeg husker litt feil her)
  Jeg tror jeg ville spurt hvorfor og eventuelt endre det som måtte være feil i deres øyne,det kan virke som enkelte ord i en overskrift eller lignende kan "trigge" varsellampene deres, jeg tror ikke det har noe med hvor liten/stor, ubetydelig/viktig bloggen måtte være.

  SvarSlett
 3. Det stod at det var seksuelt innhold. Det var fordi jeg brukte ordet borde... (slik det står i boka) som du skjønner et forlystelses sted for menn. Hun ble solgt dit, osv.... Det var slik det skjedde i hennes virkelige liv, men for tøft i dagens ører.
  En fin biografi som absolutt er verd å lese. Jeg har skrevet om innlegget mitt på den andre bloggen min ingun k. og kalt det Herlighetens hus. Skal bli spennende å se om det kommer noen reaksjoner. Innlegget er fra 2011, så gammelt!

  SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!