mandag 23. september 2024

Johan Theorin «Bumerker»


En ganske spennende krim bok fra Øland, Sverige. 

Her hopper jeg rett inn i bok 6. i en serie jeg ikke har lest noe av. Har heller aldri lest noe av denne forfatteren. Vi møter politietterforsker Tilda, hun er gravid i 8 mnd. og sammen med sin kollega Amor observerer de noe urovekkende på vegen, når de er på søppel- stasjonen på Øland. De har ryddet ut av kontorene og politienheten skal opphøre og avslutte sine jobber ute i distriktet. De ser noe merkelig, en bil som kjører ut til et sted der det ikke bor noen.  De følger etter bile, og etter en stund utvikler det seg til mye dramatikk. Jeg ble fanget allerede etter noen minutter.

 Amor, blir stukket av en kniv når han kommer inn i huset. Tilda finner en død mann og en død eldre kvinne. Tilda får veer og det blir enormt med dramatikk. Alarmstasjonen har ingen de kan sende ut til Øya, men det kommer en kvinne på moped, og hun hjelper Tilda i nødens stund. 

 Boka har en historisk hendelse fra krigens dager som bakteppe, og det som skjedde der under 2.verdenskrig. Historien har en klar sammenheng med det som skjedde ute på Svanudden, der Dagny var på sommer besøk hos kusinene Freia og Hedda. 

 Tilda bor sammen med Joakim, og hans to barn. Men hvem er faren til hennes barn er det Joakim eller Amor.?

Tilda har en gammel- onkel Gerloff. Hun besøker han ofte på gamlehjemmet og hjelper han med diverse. Han elsker historiebøker fra krigen og vil løse alle mulige gåter, som var det virkelig slik det endte osv.  

 Amor finner noen merkelig tegn i betongen og de er de samme merkene han så på kjøkkenet hos Freia, og naturligvis har de det, men den fryktelige historien røper jeg ikke. 

 En ganske spennende krim, men jeg skjønte ganske lenge hvem som var de skyldige i innbruddet. Selv om det var veldig godt pakket inn i historien fra krigens dager, og mix med dagens dop. Så gamle krigshistorier glemmer nok aldri dem som levde den gang, og minne om alle ryktene og hva var sant?

 Vi fikk ikke vite av blodprøvene hvem som var far til lille Simon, så her fortsetter nok historien. .... jeg får følge med.   

  

Utgitt på Norsk 2024. Ølandsserien, 414 sider



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!