søndag 8. september 2024

Jo Nesbø "Kongen av Os"

 


Andre boka om de to brødrene på Os, åtte år etter.

 Roy driver en bensinstasjonen på Os, han har vært i utlandet og kjørt en kjempestor berg og dalbane i Sveits og har tenkt at en fornøyelsespark vi lokke mange turister til stedet Os. Boka bygger mye på bok 1, så absolutt greit å ha lese den først. 

Roy og Carl Opgard har drevet det lang og slått seg opp i bygda Os. Carl med flott spahotell og Roy eier bygdas bensinstasjon. Roy oppsøker en gammel kunde han hjalp en gang i tiden, og nå presser han geologen til å komme med falske papirer. For Roy vil ikke at den nye vegen skal gå utenom bygda Os. Han vil satse stort på campingplass og forlystelsespark.  

 De to brødrene er, som to skumle ulver. De har bedrevet mye merkelig, farlig og skummelt. Broren, Carl har slått seg opp og skal snart flytte inn i et stort palass av et hus, med utsikt over hele bygda.  Vi får repetert mye fra første boka inni mellom, og blir minnet på hvem som er hvem og hvem som har gjort hva fra første boka. Samtidig som Roy treffer ulike folk i bygda, og hva som har skjedd og endret seg siden sist, det har gått åtte år siden fortellingen i Bok en sluttet. 

Roy og Nathalie treffes og vi skjønner at hun driver og doper seg. Roy blir tatt av politiet og arrestert, da nye metoder med DNA spor kan bevises. Kurt bygdas lensmann gir seg aldri og skal på død og liv arrestere Roy. For Kurt er sikker på at for Roy står bak drapene som har vært i bygda. Her blir det mye konflikter og voldsomme sammenstøt. 

Jo Nesbø er skikkelig dyktig til å skape spenningskurver i historien som kommer som  perler på en snor. For så å lage nye frempek på hva som skal komme. Man klarer ikke la være å høre videre, fordi man blir fanget inn i Os brødrenes verden, så vi nesten tror på dem. Fantastisk mange intriger og det er en voldsom dramatikk gjennom hele boka. En spenningsroman jeg har kost meg med, selv om mange av historiene nærmest er på kanten av virkeligheten, ang kjærlighet, vold, stormannsgalskap, bygdesladder osv.

 Lydbok fra Book Bites, 13.35 min, med innleser Thorbjørn Harr, utgitt 2024

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!