søndag 15. september 2024

Gunn Marit Nisja «Etter oss»


                       Ingrid har nylig blitt enke, hvordan skal man klare dagene alene.

Boka starter med at Ingrid, prestedatteren begynte på en kristen Folkehøyskole. Der ble hun gode venninner med Brita, Miriam og Anki. De fant på mye rart under oppholdet på folkehøyskolen og ble skikkelig gode venner. De lovet hverandre om alltid å forbli gode venner og å holde kontakten. 

 Slik gikk det ikke, for allerede samme sommer treffer hun en mann, Arvid. Han var rørleggeren og mureren som startet bedrift for seg selv. Hun har vært den travle mor med to tvillingsøstre som nå har flyttet ut og skapt sine egne liv. Nå sitter hun alene igjen i huset, og har få venner. Hun føler seg hjelpeløs, gammel og forlatt i det store huset. Hennes trøst blir rødvinsglasset. 

En dag ringer plutselig en av de gamle venninnene fra folkshøyskoletiden, de vil ha en samling, de fire. Det kom som et sjokk, men hun tar det på strak arm og inviterer de tre kvinnen hjem til seg. De hygger seg og snakker om sine liv og tiden de hadde sammen på folkehøyskolen. Nye og gamle fortellinger og kjærlighetshistorier kommer fram, uten at det skjedde noe mer.

Boka handler om vennskap, kjærlighet, om å bli eldre og starte på nytt. Slutten ble svært uavklar, synes jeg. En koselig og lettlest bok jeg har lyttet til, men savnet en mer forklarende slutt. 

 Storytel 6. 25 min, utgitt 2020


2 kommentarer:

  1. Vennskap er viktig! Men det er ikke enkelt alltid når man blir eldre og gamle venner blir syke og dør. Spesielt ikke hvis også ektefellen er borte. Litt trist bok kanskje? Hilsen Tove/fargeneforteller

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei! Nei, den var ikke trist på en måte, den handlet mer om gammelt vennskap og om å takle livet. Hovedpersonen hadde nok litt for store forventninger, alle hadde sine drømmer og sykdommer. Ha en fin helg Tove!

      Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!