søndag 17. mars 2013

Flinchbaugh Hope C. "Kinas datter"


En bok om Kina, hørt på med en klype salt!

Dette er en bok skrevet svært reilgiøst og kristen messende. At jeg orket å høre på den var at jeg kuttet ut og overhørte alt det religiøse budskapet og lyttet til fortellingene fra Kina. Det var det jeg var opptatt av og ønsket å høre om. Etter å ha lest "Tapte døtre", en annen nyere bok om Kina tror jeg på mye av det som står her: NB: boka forteller fra Kina i 1997.

Kvinnenes posisjon, hvor lite døtre er verdt i samfunnet. Den forferdelige straffen som mange kvinner kommer borti fordi at de ønsker å få et barn til.  Familievernkontoret som følger med på alt og er på pletten med en gang en kvinne blir gravid for andre gang. Da fjerner de fosteret, og tvangs steriliserer henne. Klarer man og rømme og føder barnet får man en voldsom bot, og blir sterilisert etterpå.

Hører hvordan kvinner sliter og skjuler sine svangerskap. Den beste og mest humane måten og drepe et evt. jentebarn på var å legge de i store glasskrukker og skru igjen. Eller man legger spedbarnet i en pappeske i storbyen og håper at noen tar hånd om det.  Da kan det kommer på et barnehjem og blir adoptert bort.
På noen barnehjem får barna ikke nok mat og mange dør. Det er også for liten bemanning der, så ungene sitter lenka til sengene. Mange triste historier.

Men boka handler mest om Mai Lin som ønsker å studere til lege. Hun er kristen og aktivt med i husmenigheter. De blir straffet og Mai Lin blir sendt til Shanghai, 10 mnd i fengsel. Litt merkelig historie, men.....jeg sklir over det religiøse.

Lest av Per Kristian Tovsrud, svart sakte og frelsende. i 6 og1/2 time. Men timene går fort når jeg jobber på verkstedet så det har gått greit. Noe jeg ikke trodde etter 1cd plata.
Lydboka kom ut i 2005

Det året var jeg i Shanghai, Xian og Beijing så her er noen bilder Shanghai:

 Var i Kina i påsken 2005

mange sykler i alle varianter

 dette er fra "den gamle byen" hvor forfatteren skriver litt om

 Alt for flotte hoteller bodde vi på

 Shanghai skyline, dårlig bilde men det var disig
 bakgata til hotellet

mye spennende å handle på gata.

Uff, disse bildene var før digitalkamera, kjøpte faktisk et i Kina. 
Men egentlig ganske fine slids. Jeg har bare knipset de fra skjermen og det holder ikke. 
Jeg må se og få kjøpt meg en slids scanner, har noen tusen slids.

7 kommentarer:

 1. Jeg har vokst opp i det kristne miljøet som startet som "Kinamisjonen" og nå heter Norsk Luthers Misjonssamband, så jeg har hørt mange misjonærer fortelle fra Kina.
  Et paradoks da, at de jobber blant undertrykte kvinner og gir sine kvinnelige misjonærer stort ansvar og stor arbeidsbyrde på "misjonsmarken", men når de kommer hjem, har de ikke stemmerett i lærespørsmål i organisasjonen.
  Ja, ja, dette var en avsporing, men det var en del av diskusjonen jeg deltok i i min ungsom, før jeg trakk meg ut av det hele.

  Forferdelig å høre om kvinners kår i Kina! Det er bra at noen skriver om det, og det er bra at Norge tør å fornærme kineserne!
  Jeg var bortreist uten tilgang til pc på kvinnedagen i år, så det ble ikke noe innlegg på bloggen min den dagen, men jammen er det mye å slåss for fremdeles av kvinnesak rundt om i verden!

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig! Masse og sloss for har vi kvinner.
   Så jeg skal hedre de Kinesiske kvinnene med en hedersmedalje, mer om det på min nye hjemmesideblogg øverst til høyre.
   Jeg har startet med 1.ste egentlige innlegg, som jeg la inn for noen minutter siden,
   "Hommage til Frida Kahlo".
   Ta en kikk på den!

   Slett
 2. Ja, så var det disse slidesene, da! Om du får scanner til dem, orker du å scanne mange tusen?
  Jeg har permer og bokser og esker fulle, jeg også.

  Fantastiske kinabilder, forresten! Imponerende at de ble så bra ved å "avfotografere" dem på den måten.

  SvarSlett
 3. Heisann!

  Jeg var der med sønnene påska 2000. Helt uforglemmelig! Ha fin siste uke før påske ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg må til Kina en gang til, det var så mye vakkert å se der. Så anderledes og spennende, noen drømmer må man ha!

   Slett
 4. Jeg er så imponert over alt du får tid til. Nå leser du riktignok ikke bøkene, men hører lydbok, men likevel!
  I påsken har jeg lånt med meg en delbøker fra biblioteket, så jeg gleder meg til noen stille stunder, hvis det blir noen.
  En god, gul og solfylt påske ønskes deg av Tove.
  PS. Ettersom du skriver om Kina, visste du at vår påskefarge, gul, ble ansett å være Keiserens farge i Kina tidligere? Hans kappe var safrangul, og bare han og hans familie fikk lov å benytte denne fargen. Keiseren betraktet seg selv som direkte etterkommer av den hellige solen. Han og hans familie bodde jo også i "den gule by".

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg viste det om Gulfargen. Det var dødsstraff for andre å gå i gult.
   Litt sjokkerende, men i går på Dagsrevyen var det om disse fengslene/forbedringsanstaltene. Det var om en mor som hadde klaget over og anmeldt noen for at de hadde voldtatt hennes 11år gamle datter. Da kom moren i fengsel, med en dom på 18 mnd. Men, folket hadde gjort opprør og blogget om denne saken derfor slapp hun fri.

   Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!