lørdag 2. mars 2013

Clave Chris "Gull"
om å være idrettsutøver....

I disse VM tider har jeg ikke kikket mye på tv, men har derimot fått med meg en bok om hvordan det er  å være aktive idrettsutøvere, mens jeg har jobbet på verkstedet. Ganske så interressant å få mer kunnskap om hva som kreves av dem og hva slags liv de egentlig lever. En roman er tematisk bare kunne handlet om dette, men det er mye mer.

Boka er om tre sykkelister med spesialfelt på forfølgelsesritt på bane. Det meste av treningen foregår på veledronen i Manchester.Vi blir kjent med fem ulike personer i boka som er knyttet til hverandre i et skjebnefelleskap. Hvor alle er involvert i hverandres liv på en merkelig måte.

Kate og Jake er et par med en datter, Sophie som er 8år og har leukemi. Vi møter Sophie som er alvorlig syk, men er mer opptatt av å skåne sine problemer for foreldrene og lever i sin fantasi verden. Hun leker i sin verden som er i verdensrommet og ser alt med "Star WARs" øyne og ut ifra det perspektivet.
 Hennes konkrete ønsker er at om bare foreldrene vinne gull, vil alt ordne seg og hennes sykdom må ikke stå i vegen for deres karriere. Foreldrene er besatt av drømmen om å vinne OL-gull i veledromsykling og dette er like før det braker løs i London sommeren 2012.

Treneren Tom, som er helt utslitt i knærne tusler rundt dem og pusler livene dere sammen, og vet alt om dem.
Zoe og Kate er de to beste kvinnelige sykelistene, motstandere, venner, uvenner, og noe annet......
som jeg ikke vil røpe.

Zoe er en flott dame, rene fotomodellen som brukes mye i reklame og er å finne på plakater over alt i England og alle vet hvem hun er, og hva hun gjør. Men er hun lykkelig? Hva betyr egentlig noe her i verden? og hva er hun villig til å ofre!
Man kommer litt på innsiden av disse menneskene og jeg synes Clave har fått frem en intens, hjerteskjærende og viktig fortelling som rørte meg!


Lest av  KristineWeldre Tranås, som leser for fort noen ganger.
Spilletid 9.30, utgitt i 2012.

Denne forfatteren skrev "Little Bee" for noen år siden, den ble en bestselger.

4 kommentarer:

 1. Høres ut som en aktuell bok, selv om det ikke handler om vintersport.
  Jeg tenker ofte at det må være en vanskelig overgang å legge opp for en toppidrettsutøver. Det må jo nødvendigvis være et selsentrert og egoistisk liv å trene så mye og være opptatt av å konkurrere for å vinne hele tiden!
  Stakkars lille jente oppi dette!

  SvarSlett
 2. Heisann. Er helt enig med deg. Boka er god, og spennende og hun som leser gjør det så fort at det er som om hun selv skal stille i OL.

  SvarSlett
 3. Høres spennende ut med å lese om i fra innsiden men stakkars lille jente midt oppi dette hele..
  Sporten styrer jeg unna, men får med meg litt om at i Sverige fikk sin gullmedalje i går!

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 4. Jeg er nok veldig interessert i idrett, spesielt vinteridrett, og har sett en god del.
  Men livene til topp-idrettsutøverne misunner jeg dem ikke! Så kjedelig med det ene hotellrommet og den ene flyplassen etter den andre! Og det å nesten være fokusert bare på seg selv og konkurranser.
  Forstår ikke at de holder ut år etter år! Hilsen Tove

  SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!