mandag 24. mars 2014

Renberg Tore " Vi sees i morgen"En skikkelig god Stavanger historie om noen kjeltringer!

Hillevågsgjengen skal gjennomføre en bransje klassiker i nabolaget. Vi møter et sært utvalg av et persongalleri i boka. Renberg har tidligere skrevet om videogutten, han møter vi igjen i her. Jan Inge (Jani) er lederen, en svær kar på 120kg. Jan Inge og søsteren Cecilie er oppvokst i dette huset, som har sett sine beste dager. Det flyter ute i hagen av skrot og innvendig er det ikke gjort noe med huset på årevis. Faren stakk plutselig til USA og moren drakk seg i hjel, og de ble boende igjen i huset. Rudi er kjæresten til Cecilie, en høy skranglete ADHD gutt som elsker kjæresten og vil gjøre alt for henne, en voldsom men følsom kar.

Handlingen skjer i Stavanger en knapp uke i september. Pål Fagerland er kontorist, men sitter om nettene og spiller seg til fant på datamaskinen. Han er alenepappa for to jenter, Tiril og Marlene. Moren til jentene flyttet ut og til Bergen for lenge siden. Pål er fortvilet og hans liv handler mest om å gå tur med hunden Sita og å spille, men han har ikke mer penger og innkassobrevene kommer i hopetall. Tiril, den yngste er svart i stilen og hater moren og verden generelt. Marlene har overtatt morens rolle i huset og passer på alt, og er den smekre turneren med stålkontroll. Hun skjønner at faren sliter, men får ikke vite hva det er....

Sandra er stormforelsket i Daniel på 17år. Hun er en kristen, femtenåring som gjør alt for å tekkes Daniel, som er et problembarn med mage rykter på seg om hva han har gjort, han bor nå i fosterhjem hos Victoria og moren hennes. Han klarer ikke å velge mellom Sandra og Victoria, den døve fostersøsteren sin.

Alle blir viklet inn i en historie som er ganske så spennende, ja utrolig spennende etterhvert!
Men det vil jeg ikke røpe her, det må du høre selv.
HØRE, ja det må du. Renberg leser denne boka selv, med en intensitivitet og tempo så man blir helt revet med. Han har den rette slangene og knappheten i orda så jeg storkoste meg underveis. Denne opplesningen av han selv hever boka 100%.

HEI, HOY Renberg! NÅ VENTER JEG PÅ OPPFØLGEREN, den kan ikke stoppe her.......
Hvordan gikk det med Pål og Daniel og de andre?

Spilletid 19.38, utgitt på lydbokforlaget i 2013

2 kommentarer:

 1. Hei Ingun!
  Denne har jeg startet på som bok, men måtte legge den fra meg. For kjedelig!
  Kansje lydboka er noe for meg også??????
  Klem fra Kari

  SvarSlett
 2. Jeg er enig med deg - det var en veldig god lydbok, strålende lest av forfatteren og ja - det må jo komme en oppfølger!

  SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!