søndag 6. april 2014

Hovland Ragnar "Fredlaus"
En fortelling om en ung gutts frigjøring.
Anders flytter ut i sinne da han får høre at moren og faren hans skal skilles. Han vil ikke ha noe mer med dem å gjøre, bare leve i skogen hvor han flytter inn i et tomt/forlatt hus etter dobbelt Aksel som har hengt seg. Han er konfirmert og mener at han kan stå på egne bein og greie seg selv i skogen.

Han synes det er skremmende til å begynne med, men så dukkert det opp mange virkelige og kanskje uvirkelige folk på døren hans. Han må tenke og reflektere over egne valg og jerninger på en måte han aldri har gjort før. Litt av en modnings prosses!
Men det er sommer og varmt i været så å leve det fri livet er nok ikke så verst, men han glemte jo å hugge ved for vinteren så alt var nok ikke helt slik han trodde.
Livet er mer en kaffe, røyk og skogen

En fin oppvekstroman om å tørre å bryte grenser, absolutt en god fortelling.

Lest av forfatteren , utkom i 2007 spilletid 4.20min


3 kommentarer:

 1. Ragnar Hovland er yndlingsforfatteren til Renate, datteren min som skriver for ungdom. Hun begynte tidlig å lese ham, og har fortsatt med det. Jeg har ikke lest så mye av ham.
  Kjøpte meg bok om Prøysen på loppemarked i helga, så nå går det i småstubber av han. Jeg er veldig glad i Prøysen. Kommer nok et innlegg på bloggen om han snart :)

  SvarSlett
 2. Nå er påsken like rundt hjørnet, og også jeg får vel litt tid til å lese.Liker å lese bøker på engelsk, så holder jeg også språket ved like. Har såvidt begynt på "The woman who went to bed for a year" av Sue Townsend. Artig og merkelig så langt.
  Håper du og dine lesere vil gå inn på min blogg, der jeg i dag har et innlegg om døden og Verdighetskonferansen 2014.
  For mange et skremmende tema, men viktig å ta opp. En fin dag ønskes av Tove

  SvarSlett
 3. Høres ut som en veldig fin bok. Jeg har ikke lest den. Er dessverre ikke alle bøker som man rekker over å lese. Men nå er påsken kommet, og mens man venter på bedre vær får man kose seg innendørs med bøker og gode serier på netflix.
  Ønsker deg og dine en riktig god påske!

  SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!