lørdag 14. mars 2015

Rosnay Tatiana de "Mokka"


Når det verste tenkelige skjer med ens barn, hva gjør man da......

Vi er i Paris og oversetteren Justine får en tlf om at hennes 13åringen har blitt påkjørt og er fraktet til sykehuset, hun drar dit og sønnen Melcolm  ligger i koma. Hva er koma? hvor lenge kan man ligge slik, hun vet ingenting om koma.... Hennes engelske mann Adrew kommer til sykehuset etterhvert, en tragisk ulykke.  

De får av politiet vite at Andew var på veg hjem og ble påkjørt av en brun  mercedes, eldre årgang farge Mokka. Kjørt av en kvinne med lyst hår og en passasjer, den kjørte bare videre, stakk av. Det er mange vitneforklaringer....

Foreldrenes fortvillelse over at politiet ikke finner de skyldige, alt er vanskelig, de er underbemannet osv.
Malcom som ikke våkner, men som sperrer øynene opp da mor setter på han øretlf med yndlingsmusikk han liker, men det er bare en refleks får hun fortalt. De var den perfekte familie, men nå glir de fra hverandre og venner og bekjente går omveier for ikke å treffe dem, men noen kommer innom med en flaske vin for å være hyggelige.

Datteren på 9 begynner å miste taket på skolen og læreren tar kontakt med foreldrene, skolen vet ingen ting om hva som har skjedd og rammet deres familie idyll. Foreldrene er bare opptatt av Melcolm og  ukene går. De sliter med sjokket, sorgen , frykten for hva som skjer med han og sinne over at sjåføren ikke blir tatt...

Moren, Julian er besatt av å finne bilen og få snakket med de som kjørte på sønnen. Mannen syns de skal vente på hva politiet finner ut. Justine oppsøker politimannen hjemme og ber han få fortgang i saken!
Da hun oppsøker han hjemme hos han blir det endelig litt fremdrift i saken, i løpet av natta...

Julian, svigermoren og datteren drar til Beritz (sør Frankrike) der bilen har bostedsadresse. Julian oppsøker hun som eier bilen, men det var ikke hun som kjørte, men.......det kan jeg ikke røpe her.

En bok med veldig lite fremdrift og svært langdryg, men har jeg startet på en bok må jeg somregel bli ferdig med  den. Her snakker vi om forfatteren bak den fantastiske boka "Saras Nøkkel" som jeg likte så godt, det må være noe ved boka, tenkte jeg hele tiden!
Den falt ikke helt i smak hos meg, litt mange naive scener, samtaler og repetisjoner.
SORRY, ingen høydare!

Lest av Ingrid Bergstrøm, bra
Utgitt på lydbokforlaget 2012, spilletid  ca 7timer.

6 kommentarer:

 1. Flott omtale! Er enig med deg at Saras nøkkel var bedre, men omstendighetene ville ha det til at en langsom roman passet meg da jeg leste Mokka, og jeg likte den faktisk veldig godt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror den lignet litt for mye på boka"to sekunder før mirakel", og at den var så mye bedre. Derfor kan tidspunktet være farget av opplevelsen etter den og at jeg kansje har samenlignet de litt??? Jeg tror det!
   Ved en annen setting, eller lest imotsatt rekkefølge (tidsriktig i henhold til når de er skrevet) ville nok denne ha kommet mye bedre ut hos meg, men slik er det!

   Slett
 2. Takk for omtalen,
  eg følte det også slik, det var for lite framdrift i den,
  men tenkte det var eg som var for kritisk....
  Saras nøkkel har eg ikkje lese.

  Fin søndag frå Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Da burde du lese Saras Nøkkel, den er fantastisk spennende og fin.

   Slett
 3. Flott omtale av boken. Har ikke lest noen som er nevnt, men sett filmen Saras Nøkkel. Synes den var bra. Synd at ikke boken falt helt i smak hos deg. Men sånn er det bare.

  Varm hilsen i fra nord.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, filmen var ok, men boka var fantastisk!

   Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!