onsdag 22. juli 2015

Saanum Kari "Gråt, baby"


En ungdomsbok som sier mye indirekte på få sider

Kaia er ei jente i sitt 15 år og alt raser sammen  rundt henne. Hun er så sint på pappa som drikker og drikker hele tiden og tilslutt drar han på avrusing. Hun lover faren at hun skal vinke til han, gjør hun det...... 
Mamma forteller at hun skal flytte, det er bra for hun snoker bare i tingene hennes.Hun hater mamma som bare er dum og kontrollerende. Måtte hun fortelle det nå, at hun skulle flytte????
Hun er litt forelsket i  Andreas, men......
Hun er bare 15 år og digger Janis Japlin og hennes låter, det er trøsten hennes og når Andreas også liker henne, ja da...
Det hun liker aller best er å ligge i badekaret og høre på musikk, men kan man bare stikke fra slik i sine drømmer eller må man ta tak i livet .....?

Denne boka er tynn, men den sier utrolig mye i teksten og mellom ordene, linjene som ungdom vil kjenne seg igjen i. Den har ungdomens språk og refleksjoner, en god bok.

Dette er en utrolig lettlest ungdomsbok, den har kjempestor tekst og mange kapitler, dvs halve sider.
Denne tror jeg absolutt vil slå an hos de elevene som har svært lite egen lesetrening og synes bøker er kjedelig fordi de ikke orker at de er så tykke fordi det blir en barrière å gå på tykke bøker. Denne lurte meg til å sitte i en stol og leste den fra start til slutt på null komma null. Jeg tror at hvis noen med lesesperre får en slik bok i hånden kan det være et fint grep på å gå på andre bøker som er tykkere.

Denne boka fikk jeg også tips fra Tine om, takk Tine!
Denne boka skal elevene mine få i samlesningtiden de skal ha med meg flere dager i uken, den tror jeg nok at de vil like.

119 sider fra Omnipax,
Takk for leser eksemplar

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!