torsdag 29. november 2018

November oppsummering


Strikkepinnene er funnet frem igjen!


Michelet sin siste bok "Krigerens hjemkomst" 
Det er et stort og viktig verk over seks bøker som her er avsluttet. Historien om krigs seilerne, alt  de ble utsatt for er forferdelig og at de ble møtt med en nedlatende tone når de kom hjem må ha vært forferdelig.
Det var alt for mange som ikke fikk den hjelpen de trengte og det verste var jo det økonomiske. Var det rart mange sjømenn gikk til grunne? Nei, de som ikke skjønner det bør lese denne eler helst alle bøkene i serien.


Biografien om Astrid Lindgren. Dette er en knallgod biografi om Nordens største og mest betydningsfulle barnebokforfatter.


Reiseberetningen av Torbjørn Færøvik "Orientekspresse, en vårreise".
En fantastisk reiseskildring pakk full av historie, kunst, kultur, politikk og merkelige historier. Veldig bra!

Levi Henriksen, "Jern og Metall",  En novellesamling med 11 noveller med tema om mannen og ensomheten. Det har mange vakker, trist, ydmyk og varm historier som som griper en. En fin og tankevekkende novellesamling

Despentes, Virginie "Vernon Subutex". Boka omhandler Vernon som en gang hadde den feteste platebutikken i Paris. Livet endrer seg og vi følger med han ned i Paris sin underverden av porno, dop, fattigdom osv.
Jeg likte denne boka knallgodt og gleder meg til de to neste i serien.

Denne boka er nominert til Man Booker Internasjonal 2018


 Larsen, Britt Karin "Det kan komme fine dager"  Ei enke sine drømmer om at livet ikke er ferdig, men at man kan nyte livet. helst sammen med en
mann med samme interesser. En fin fortelling!

 Diktlesersirkelen: Inger Hagerup, en klassiker, en dikter jeg liker veldig godt.Maria Kjos Fonn "KINDERWHORE". En sterk roman om en ung jente som ikke blir sett av moren sin, som hun bort sammen med.
En bok alle som jobber med barn og unge må lese!

Strikkeboka  til Monica Værholm "Minikofter"
Tradisjonelle kofter gjort om til små str. i fine farger og mønster.
Det ble 9 bøker:
en krigshistorie, krigs seilerne, roman
en biografi
en reisebok fra London til Samarkand , jeg fikk utferdstrang
en novellesamling
en roman fra Paris sin underverden,
en bøker om omsorgssvikt og vanskelig barndom, roman
en bok om å finne kjærligheten på nytt, roman
en strikkebok
en i Diktlesersirkelen om Inger HagerupEr du i København, må stikke innom Rundetårn.
Jeg tok min diplomeksamen i design i København, (master heter det nå). 
Etter at jeg tok svennebrev som gullsmed i Norge dro jeg til København.
Guldsmedehøiskolen - Institutt for Edelmetall er nå lagt ned.
Jeg er med på utstillingen.
Noen fantastiske år, jeg aldri vil glemme.
ÅÅÅ herlige København.
Treffe igjen folk
Gleder meg

11 kommentarer:

 1. Så gøy at du har funnet frem strikketøyet igjen, men ikke forstår jeg at du har tid med alle dine gjøremål. Men fint blir det!
  Her er det litt av hvert å velge mellom. Jeg sa at jeg skulle begynne å lese "Søsterklokkene", men så fikk jeg "Dronen" først på biblioteket, og den er jeg på slutten av. Kjempespennende! Så ligger klokkene å venter på meg. Artig at det er fra Ringebu, det er jo oppe i fjellet der vi har hytte.
  Og har jeg fortalt at Lars Mytting var redaksjonssjef hos Damm (nå CappelenDamm) da jeg leverte manus til min bok? Han bestemte at den skulle utgis, og det var vi to som fant navnet "Fargene forteller". Den utkom i 2006 og er nå i 4. opplag. Lars er en veldig hyggelig kar, og jeg unner ham virkelig den suksessen han har fått.
  Jeg ønsker deg en flott tur til København. Helt topp at du er med på utstillingen. Kos deg!
  Beste hilsener fra Tove/fargeneforteller.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, så er jeg hjemme igjen etter er våt og regnfull København. Hadde tross dette en flott og spennende tur, kommer litt om den seinere.
   Ha en fin uke!

   Slett
 2. Har lest 2 av disse men kunne tenke meg å lese alle sammen. Du har lest variert og det er bra :-) Ønsker deg god tur til København og kos deg :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ble en fin tur til KBH, det er noe spesielt ved byen man bodde og studerte i noen år.
   Ja, det ble skikkelig stor variasjon i nov, det er bra.

   Slett
 3. Har lest Vernon Subutex, men har Kinderwhore , Orientekspressen og Lindgrenbioen i hylla her, samt Hagerups samlede. Føler jeg må prioritere Kinderwhore, siden det er leseeks nytt av året, som jeg har bedt om, men det er en sånn type bok jeg hvor timing er veldig viktig. Elendigheten må porsjoneres, siden jeg også har en jobb som krever mye og hvor det er mye smerte og lidelse blant de jeg jobber med.
  Orineteksepressen er en sånn kosebok jeg bare må ta meg tid til neste år.:)

  Ønsker deg en fin og koselig desember Ingun og god tur til Køben:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Orientekspressen er en flott oppfølger til "Grensen" av Erika Fatland, bare med enda mer historier rundt byene han stopper opp i og snakker om ang. kunst, politikk osv.
   Kinderwhore må du lese! Her er det ikke bare snakk om elendighet for den er skrevet som humoristisk og bra at man blir helt fanget.

   Slett
  2. Færøvik har skrevet mange flotte reisebøker og de skriver vel litt i samme ånd de to. Jeg har flere Asiabøker av ham i hylla, men ikke lest noen av dem ferdige enda. Buddhas barn bl.a.
   Jeg skal lese KInderwhore- det er bare noe med timing.
   Godt å høre at boka også ha humor- og hvordan et tema blir behandlet litterært har jo alt å si.:)
   Nå snør det her og det er mørkt ..

   Slett
 4. Du har helt rett, København er et dejligt sted å være, heldige deg som har litt røtter der. Jeg er litt nysgjerrig på den Subutexboken, håper å få hørt den. Ellers er det vel bare Jern & metall jeg har lest av dine denne måneden. Så flotte farger du strikker i. Jeg har også funnet frem pinnene, mannen ville ha strikkevotter inni vindvottene sine, og jeg ville ha votter strikket i reflexgarn, så slipper jeg den irriterende dingledangen :) God helg Ingun! PS: Gratulerer med alt rett på diktquissen!

  SvarSlett
  Svar
  1. KBH er herlig og særlig når man har gode venner der. Subotexboken tror jeg du vil like godt!
   Diktquissen brukte jeg to minutter på så det var ikke verst, skal sjekke opp hva resten var

   Slett
 5. Bra bøker, ser det ut som. Har faktisk bare lest Kinderwhore av disse. Aktiv med litt av hvert ser jeg. Da blir det fint med advent. Håoer du får noen fine dager framover. Ikke minst København i desember! Jeg har forberedt i all hast nå - må ha masse lys, hvitt og lilla i huset denne måneden - fram til jul. Da blir lilla byttet ut med rødt. Første uka i advent blir det utstilling av akvareller i Oppdal.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, god spredning, Kinderwhore var fantastisk bra, synes jeg. Julen tar jeg pioano, men lilla blomster og lys er advent her. Lykke til med utstillingen i Oppdal

   Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!