mandag 21. oktober 2019

Ingvild Schade "Bergverket"



Karsten, en litt spesiell gutt!

Karsten er en 14 år gammel gutt som har en voldsom oppdagelses trang og setter seg selv nesten i transelignende situasjoner når han får en ide. Han er litt spesiell og blir mobbet av naboguttene.
Faren hans er lege og gir Karsten omtrent alt han ønsker seg, nå er det er noe han ønsker seg. Karsten har fått en metalldetektor og han er helt sikker på at han står midt i en mordgåte.

Moren er engelsklærer og lillesøsteren er bare en liten bleieunge. Hun er sliten og er i en midtlivskrise hvor hun ikke får alt unna seg, slik hun gjorde før.

Han har noen uvenner og det er naboguttene, de sender stygge meldinger til han og ypper til uvennskap ved å sende han et trusselbrev.

Karsten filmer alt mulig med videokameraet sitt, han har en drøm om å bli etterforsker, og med metalldetektoren finner han noe virkelig......

En bok jeg ikke fant tonen i og synes var ganske så kjedelig. Den var alt for konstruert for å være morsom og han gjorde alt for mange komisk påfunn til at jeg likte den boka. Selv ikke når han får mor til å være skuespiller i komposten....sorry!

Lånt på biblioteket
Utgitt 2019

2 kommentarer:

  1. Synd du ikke likte boken, selv leste jeg den i sommer og likte den veldig godt. Det er en spesiell bok, det er det ingen tvil om men jeg ble så oppslukt av disse stadige tankerekkene hans og tenkte at han var et sted i autismespekteret på en eller annen måte at jeg fant hele boken veldig fascinerende. Moren var mest sannsynlig bipolar fant jeg ut uten at jeg egentlig kan stille noen diagnose.

    Men uansett fascinerende over hvor forskjellig man ser bøker man leser.

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg tenkte også som deg ang.diagnosene på sønn og mor. Da jeg leste boka, var jeg egentlig litt sliten selv, kanskje det påvirket inntrykket av bok og ikke fenget meg. Tid og sted passet ikke med bok?

      Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!