torsdag 17. oktober 2019

Datteren av Anne B. Ragde.

Gammel kjærlighet ruster ikke!

Margido døde i siste boka, nr. 5 og Torunn har nå overtatt Neshov Begravelsesbyrå, med fem ansatte. Pusset opp Neshov og står på hele tiden...

Torunn har kranglet med moren. Kai-Roger blir hun sint på, da han prøver å være hyggelig. Hun er litt sliten og stressa for hun skal ha huset klappet og klart til familien fra København kommer. Hun møtte en dag en mann og snakket med han, og han opptar mye av hennes tanker. Hva var det med han?

Familien som samles danner en god fortelling. Torunn som lenge har gruet seg litt til Erlend og hele hans storfamilie skulle komme og inntar Neshov, det blir ikke alt kaos og stress hun hadde fryktet. Torunn forguder sønnen til Erlend, Leo. Han lignet sånn på sin far, Erlend. Egentlig var hun helt ferdig med han, - hadde bare negative holdninger til han. Men, han blir etterhvert en god venn og god støtte for henne.

De tre barna setter litt griller i hode på henne og hun er imponert over hvordan Erlend setter i gang med å lage aktiviteter for dem med fuglebrett snekring av redesign- materialer fra låven osv. Hun lærer så mye av Erlend, hvordan kle seg, sminke seg, ja alt.

Frank, presten er et møte som kunne vært litt morsom, men blitt litt "døll" på slutten. Den historien sier jeg ikke mer om......

Historien om Gabriele fra Tyskland, barnebarnet til Dieter, farfars venn. Var en varm og god historie, nydelig!

Det som slår meg er at Anne B. skriver svært likt Anne- Cath. Vestly, med det mener jeg at de er forfattere som skriver i samme fortellerstil (Anne B. skriver for voksne). Felles for begge er at de lokker frem noe i oss som vi ønsker i den gode fortelling,- litt pedagogisk, -litt oppdragende, - holdninger, - humoristisk på en belærende morsomt og folkelig måte som alle skjønner. Samtidig som man skal ha respekt for de som ikke vil fortelle alt til alle, men ha noe for seg selv, for hemmeligheter kan også være viktige å ha.

Grisene og hunden som blir tolket som svært folkelige. Omtanken som Torunn oppfyller i farfarens drømmer om flaggstanga som han absolutt skulle ha på tunet, han som lever i sitt lille univers på sykehjemmet. Sjarmerende!


Anne B. får med seg så mye av vår tid, vår streben etter det perfekte livet, hva er nå det? Som danskene har i København med design/interiør drømmer og redesign/å ta vare på gamle ting/gjenbruk... eller er det bygde Norge, slik hun selv vil skape sitt liv?De andre bøkene i Familien på Neshov
Dette var 6 og siste bok i serien om familien Neshov


Kilde: Lydbokforlaget, Leseeksemplar
Spilletid 8.35
Lest av Anders T. Andersen

Boka: Forlaget Oktober 2019
side 315
Kilde: Egen bokAndre som har blogget om boka: Tine

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!