tirsdag 1. oktober 2019

Oppsummering September


Høsten og lyset som skinner så klart 

 Brevet fra Betzy av Marianne Storberg. Dette var en vakker roman om svært kjente kunstnere fra 1800 tallet. Kunstnerdrømmen til Hjalmar Kjerulf og vennskapet hans med Hans Gude i Tyskland. Kjartan  Kjerulf sitt lidenskapelige forelskelse i Betzy Anker. Endringer i rikdom, sykdom, død og kunstnerskap. Godt og spennende fortalt, med god innlevelse i tidene tragedier, skikk og bruk og lykke og ulykke i kunsten og kjærligheten.              Anbefaler den til alle historie og kunstinteressert. 


 En Italiens affære., en grei dame-bok som passer utmerket på en solseng, men som ikke gav meg det helt store. Det hadde mye ironi og mange morsomme episoder bygget rundt et spesielt konsept!

 Det siste fotografiet av Thorvald Steen. En fortsettelse av boka Det hvite badehuset. Om å ha muskelsvinn og en mor som ikke aksepterer han som har den sykdommen. Hun har løyet og skammet seg over han helt fra sykdommen ble tydelig.
En viktig bok om åpenhet og sykdommer som er arvelige  i familie 
Virginia Woolf  "Et eget rom" ny oversettelse fra 2012.
Et åpent historisk og flott manifest over kvinner og litteratur fra feministen og forfatteren V. Woolf.  (Kvinneskikkelser/prosjekt)"Spor i støvet"  av Katherine  Webb.
En fortelling fra 2. verdenskrig og 24 år tidligere da Wyn forsvant"Barna fra elven"av Lisa Wingate, historiene er fra USA, 1920-50 om barn som blir kidnappet, truet og fratatt barna sine. mens andre tjente formuer på barna som ble adoptert vekk til rikfolk.

   Madonna  Av Cecilie Asker. Et fint portrett av Madonna. Hun har gjort mye, vært danser, trommelager, sanger, filmskuespiller, barnebokforfatter også den store stjernen som alle kjenner med sine provoserende show som sjokkerer og fryder folk.(Kvinneskikkelser/prosjekt)


Jan Ove Ekberg  Den siste Vikingkongen, Keiserens leiesoldat, bok 3.
Veldig spennende, de reiser over store hav med enorme avstander. Store konflikter, både i Konstantinopel og blant de høyt på strå og i alle krigene og voldsomme episoder Harald Sigurdsson opplever.
Det ble ni bøker ferdig lest/hørt pluss et par halvferdige = ok for september

Bergverket Av Ingvild Schade,

 

Milano og Asti området

Nå gleder jeg meg over alle de nydelige fargene som er ute. 

9 kommentarer:

 1. Ja,høsten kan være fin! Har ikke lest en eneste av disse bøkene men har lyst til å lese flere av dem,eller de fleste egentlig. Trodde jeg hadde "Brevet fra Betsy" men jeg fant den ikke igjen så jeg vet ikke om det var ønsketenking, jeg har uansett ikke lest den første boken ennå så det er ennå tid å skaffe seg den.

  Ha en fin lesemåned i oktober, Ingun! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Brevet fra Betzy likte jeg godt, hun har kommet ut med en ny bok nå, den må jeg få tak i(husker ikke hva den heter)
   Jeg håper oktober blir litt mer rolig en september, jeg liker høsten, men ikke vinteren.
   Ha en fin lesemnd du også!

   Slett
  2. Åja, da er det dette som er første bok da så da blingser jeg litt for jeg vet at hun har kommet med ny bok. Jeg liker alle årstidene men dere har kanskje et tøffere vintervær enn det vi har her.

   Slett
 2. Fin oppsummering.:)
  Har ikke lest noen av disse btw- men har Et eget rom, i hylla. God oktober til deg.:)

  SvarSlett
 3. Så mange spennende bøker, og en interessant reise i tillegg.
  Jeg greier ikke følge med på alt du blogger, men det er flott med disse oppsummeringene.
  Takk for tilbakemelding på mitt innlegg. Ja, det kan stemme at kakefatene er fra rundt 1950. Det kan godt være at begge fatene var bryllupsgaver i 1948.

  SvarSlett
  Svar
  1. De fatene lignet på noen vi hadde hjemme fra mine foreldre giftet seg i 1950.
   Ja, jeg driver på og blogger og reiser, slik er livet.

   Slett
 4. Hei Tove! Takk for kommentar, den klarte jeg å slette,uff!
  Jeg likte Vindbaronen veldig godt, lykke til!

  SvarSlett
 5. Jeg har notert meg flere av titlene dine gjennom september, og ser at eneste bok av dine denne måneden er Brevet fra Betsy, som jeg leste etter tips fra deg :) God helg Ingun!

  SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!