mandag 25. mai 2020

"Ved nattens ende" av Jan -Philipp Sendker Paul og Christine og deres 4 år gamle sønn David er i Kina, der skjer alle foreldres skrekk. 
3. boka i Kina-trilogien

Paul og David har reist for å besøke vennen Jiang, han som har vært Paul sin gode venn og politimann, han  har gått bort og blitt Buddhistisk munk etter at kona tok med seg sønnen og forlot han. Han finner livet som munk vanskelig på mange måter. Christine skal komme etter, bare det blir helg og fri fra jobben.
Faren og David er en dag i dyrehagen da det kommer en gruppe mennesker gjennom parken. En av kvinnene vil så gjerne ta et bilde av David, og av henne og David og det blir mange, mange bilder, hun synes han er en så skjønn gutt. Paul blir irritert på opptrinnet og reagerer surt.
Tilbake på hotellet går Paul på toalettet, når han kommer tilbake fra toalettet er sønnen borte. David elsker å leke gjemsel, men etter en stund skjønner han at dette ikke er en lek. Dette er alle foreldre sitt verste mareritt, gutten er vekk, han er kidnappet! 
Allerede neste dag kommer David til rette igjen, via en av kidnappernes utro tjener. De må komme seg vekk for de som har bortført sønnen kommer til å gjøre et nytt forsøk, de er besatt av å få tak i David. De må komme seg til ambassaden i Beijing. Det er langt avgårde- flere tusen kilometer unna.

Jiang prøver via sitt nettverk som munk og tidligere politimann å hjelpe den lille familien. Dette blir en lang og komplisert flukt, hvor de møter både ærlige og uærlige folk og mange som prøver og lurer dem, både av korrupte politifolk og sleipe munker.

Det første stoppet er langt ut på landet til en gammel mann, der han bor sammen med barnebarnet sitt DaLing. Faren til DaLing har blitt drept og sønnen er tydelig preget psykisk etter den hendelsen. Da politiet kommer og skal sjekke ut noe hos dem gjør gutten noe dumt... Gutten kan ikke bli der og de kommer de seg avgårde alle fire i et gammelt vrak av en bil som henter dem. Den gamle mannen ble sittende alene igjen på benken.

Plutselig etter å ha kjørt i mange timer kjører mannen tilsidé og vil presse prisen opp, selv om han har fått pengene. Hvem kan de stole på?
Livet deres ligger i fremmede menneskers godhet og hjelp? Men hvem er virkelig hjelpere og hvem er bare ute etter gevinst? De er ettersøkt og både militæret og politiet er på jakt etter dem. Alle transport-årer og veger blir kontrollert.
Dette blir en spennende ferd, til merkelige steder og vi føler frykten mange folk har for å gjøre noe galt i Kina. 

Skremmende og spennende bok om kidnapping av guttebarn i Kina og om Kinas utvikling!
Dette var avslutningen på historien, som er ganske så reel tror jeg, særlig kidnapping av litt spesielle og pene barn. 
Men, slutten synes jeg ble veldig diffus og uklar! Det likte jeg ikke og da blir man sittende igjen med det som helhetsinntrykket, synd for det har vært en flott trilogi, med mye spennende som skjer og historier om og  fra dagens Kina. 


Kina- trilogien:
3. Ved natten ende, 2019,

Lydbokforlaget 2019
spilletid 7. 54
Lest av Axel Aubert

Jan -Philipp Sendker  er tysk, han har vært journalist i Asia for det tyske magasinet Stern i mange år, og bodd i New York. Han har sagt om Kina-trilogien og sine andre bøker: "At de fortjener å bli lest sakte, slik at man kan ta inn atmosfærer og budskapet som ligger mellom linjene". Han er en stor forfatter i Tyskland.

4 kommentarer:

 1. Dette hørtes veldig interessant ut! Du skriver meg et bra om Ved nattens ende. Jeg vant i en konkurranse på Instagram Hviskende skygger og Ensomhetens språk. Så jeg tenkte jeg måtte få kjøpt meg Ved nattens ende. Jeg kunne godt tenke meg å les alle tre sammenhengende.

  SvarSlett
 2. jeg synes det har vært en fin og urovekkende trilogi om dagens Kina og samtidig får vi høre om hvordan folk enda er preget etter Maos leire og hva de opplevde der.
  Absolutt en god trilogi, men jeg ble veldig usikker på hva som egentlig skjedde i siste setning i bok 3. Håper mange vil lese denne serien!

  SvarSlett
 3. For et drama og action! Dumt at slutten ikke svarte til forventningene. Da blir helhetsinntrykket av boken kraftig svekket.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, men denne serien har vært veldig bra ellers! En flott informasjon fra en forfatter som kjenner landet godt og ser endringene!

   Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!