fredag 17. juli 2020

Dette er ikke oss av Neda Alaei

                                                           
                                                   
                                                         En skikkelig fin ungdomsbok!

Vi møter Sanna som har mistet sin mamma, hun er død. Sanna er 14 år og pappaen hennes er helt slått ut psykisk og fysisk. Det er Sanna som må stå for alt i hjemmet. Hun må lage all maten stå for alle innkjøp og sørge for at faren får i seg mat og drikke. Han lever i sin egen verden og ligger for det meste på sofaen eller prøver å skrive. Hun føler alle kravene hun har mot seg for at alt skal se helt normalt ut og at alt er ok, sett utenfra.

Sanna har en sterk sorg etter moren, men med farens omsorgssvikt blir det harde krav for henne. Vennene svikter også og når den nye gutten, Yousef i klassen kommer, blir alt enda vanskeligere å takle for henne. Hun blir forelsket i han, men det er det også flere andre som blir. 

Yousef og Sanna har en ting felles og det er at de liker å ta bilder, dette er vakkert og flott beskrevet.
Sanna føler seg ensom og naboenes katt blir en stor trøst. Pappa kollapser og blir innlagt på sykehus. En dag kommer det to fra barnevernet og vil snakke med henne, da blir hun forvirret og sint.   

Heldigvis har hun en lærer som ser og prøver å hjelpe henne, jeg sier ikke mer.

En følsom flott naturlig fortelling som kan skje alle. En virkelighet som plutselig kan være der. Sanna sine reaksjoner er veldig godt beskrevet i alle sammenhenger og man kjenner igjen hennes reaksjoner, frustrasjoner, håp og drømmer.
En fin roman om å se hverandre og ta vare på hverandre som medelever og mennesker 

  
En ungdomsbok som er nominert til BBP.

Utgitt på Gyldendal 2019
sider 191
Lånt på biblioteket

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!