mandag 20. juli 2020

Aldri, Aldri, Aldri av Line Strømsborg
   Valget om ikke å få barn

Boka er nominert til Bokblogger prisen 2019. Derfor har jeg lest den og er nok ikke så begeistret som mange andre er over boka. Hun vil ikke ha barn, har aldri ønsket seg barn og ser bare negativt på det å få barn.

Denne boka handler om at hun ikke vil ha barn, hun kan virke litt egosentrisk og referer til besteforeldrene som fikk barn. De flyttet til Spania, så fort barna var ute av rede og har siden ikke brydd som om dem, for egentlig ville de ha hverandre, men ikke barn. Hun og moren drar ned for å besøke dem i Spania på bestemorens 75 årsdag. Det ble ikke helt som de hadde tenkt seg, men jeg synes de gjorde et slapt og unaturlig forsøk på gjenforening. 

Hun tar opp en del spørsmål om hvorfor man får barn, det er bra. Alle rundt henne får barn og hun liker å leke som et barn selv.
Hun er 35 år og har hatt et samboer forhold til Philip i 8 år, men han vil ha barn. De var jo enige om ikke å få barn, men når deres beste venner får barn vil han også ha barn, så ....

Kravene om å få barn og opplevelsene rundt det og ikke få barn, det er tøft å stå i. Det har jeg opplevd selv og det slett skikkelig psykisk. Selv når folk tulla med det, og alle som forventet at det ble noe snart, men jeg ble bare tynnere og tynnere.

Det er kanskje derfor jeg har strevet meg gjennom denne boka, den var tøft skrevet, direkte og morsom til tider, men det var mitt hode som ikke matchet bokas innhold.
Jeg respekterer at folk ikke vil ha barn og det er greit for meg, men den ble litt egosentrisk. Slik det også er å få barn, vil noen hevde.

Jeg ville ha barn, jobbet hard med saken men fikk det ikke til. Vi adopterte heller en søskenflokk på tre barn, som vi hentet i Colombia i 1989. Les gjerne om det her..

Nominert til BBP
Lånt på biblioteket

2 kommentarer:

  1. Har du lest bøker av Lori Nelson Spielman? Jeg har nettopp lest "Søstrene fra Toscana". Den utkom nå i 2020. Jeg synes den var kjempefin. Nå leser jeg "En liste for livet", en internasjonal bestselger som utkom i 2015. Håper været er bedre hos deg. I Åsgårdstrand er himmelen tindrende blå i dag men i skyggen er det bare 14 grader! I dag blir det bærplukking - villbringebær! En fin dag ønskes av Tove/fargeneforteller

    SvarSlett
  2. Hei! Jeg har ikke lest noen av disse, notert!
    Ja, jeg må se å få plukket noe kirsebær, alle morellen forsvant da jeg var på tur. Vi hadde ikke nett over.
    Ha en fortsatt fin sommer!. Nå har jeg endelig fått begynt med maling av altan.

    SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!