tirsdag 31. mai 2022

Oppsummering MAI

 

 "Døtre av en ny tid" av Carmen Korn. 1, bok i en trilogi om fire kvinner i Hamburg, født rundt 1900. Handlingen er fra perioden 1919-1948. Om utdanningsvalg, kjærlighet, barn, nazismen og 2. verdenskrig. utgitt 2020.

Carmen Korn, "Oppbruddstid" Bok 2, en underholdningsroman som handler om fire venninner og livet i Tyskland fra 1948 -1970. Mye om hva som skjer i etterkrigstiden. Utgitt 2022.  

Litt morsomt at det akkurat nå går en tysk serie på NRK tv hver søndag. Den har utrolig mange fellestrekk med handlingen i den siste boka "Oppbruddstid" som omhandler  Homo-paragrafen og "den nye tiden", og alt de nye som kom inn i deres liv på 60 tallet i Tyskland.

 Patrick Modiano, "Gater i mørke". En spennende og fin bok.

Edouard louis, en kvinnesfrigjøring, et sterkt portrett av moren sin som han så opp til, mislikte og alt han skulte for henne av godt og ondt, for å skjerme henne fra hvordan han egentlig hedde det.

Lars Svisdal sin debutroman og Vinner av Tarjei Vesaas debutantpris i 2019. 

 Lars Elling "Fyrsten av Finntjern" en bok jeg falt helt for, nydelig om en fri barndom og livet, sterke opplevelser, uvennskap, kunst og farfar-barnebarn fortellinger.

Maren Uthaug "Der det finst fuglar" utgitt 2020. En meget spesiell og fin bok jeg likte godt.En selfi fra 17 mai, det er ikke så ofte man pynter seg i bunad. Det er en fin følelse! 

Min sommerjobb i år er i høyden. 
På vår gamle skole driver vi å jobber for fult nå. Bilde fra da stillaset ble satt opp.


Bilde fra noen dager siden, nå har vi isolert snart halve veggen. 5 nye vinduer skal inn og paneles osv.
Så å sette seg ned i grom stolen er det ikke mye tid til nå. Så vet ikke hvor mye lesing det blir i juni? 

10 kommentarer:

 1. For en herlig sommerjobb du har, tipper det blir kjempefint når dere er ferdig. Masse fine bøker har du lest også, jeg takker for tips om Carmen Korn! Så fin du var i bunad, jeg fikk ikke på meg min i år, for mye lesing for lite trim (eller overgangsalder...) Prøver igjen til neste 17-mai :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jo litt morsom å drive med noe annet. Det som er bra er at det er bare 15 min. med bil hjemmefra. Morsomt å pynte seg i bunad av og til, men litt mye styr så det blir ikke så ofte. :)

   Slett
 2. Ser ut som litt av en jobb med det huset, men sikkert gøy også:)
  Har lest Louis og Modiano, to franskmenn, av disse denne gang, men har Uthaug sin på vent som du vet.
  Ønsker deg en fin juni Ingun:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, håper vi sees på Lillehammer på fredag :)

   Slett
 3. Så fin du er i bunaden. Jeg ga min nedarvede bunad til datteren min fordi det ble for mye pes. Men alltid fint å se hvor nydelig hun er i den.
  Deilig med et feriehus kort vei hjemmefra. Ser ut som det blir et bra sted. Noe helt spesielt når man har vært med på å bygge/pusse opp et eget sted.
  Jeg har ikke lest noen av bøkene du leste i mai, men har nå lest flere av dine omtaler. Modiano frister. Det var jo du som fikk meg til å lese bøker av han :)
  Ønsker deg en fin juni

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Augusta, jeg hadde på meg bunad mye før, når ungene var aktive med på 17 mai osv, så gikk det flere at den bare hang i skapet, men det er stas :)
   Feriehuset vårt er en gammel skole, som har blitt kulturminne og kanskje en dag flytter vi dit og har bare en mini leilighet på Hamar, ikke utenkelig men vi får skje.
   Ønsker deg også en fin juni mnd, min yngste sønn blir faktisk 35 år i dag, tiden flyr.

   Slett
 4. Så gøy å se deg i den samme bunaden som jeg har selv. Har du også brodert din?
  Den gamle skolen må jeg komme å ta en titt på en dag. Dere har jo gjort så utrolig mye med den.
  Nå kan dere vel snart bare kose dere når dere er der?! Ikke fall ned av stigen!
  Lykke til videre! Hilsen fra Tove/fargeneforteller

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne bunaden fikk jeg av foreldrene mine da jeg giftet meg for 41 år siden, den passer enda og jeg er stadig gift med samme mann, ikke verst. Vi har gjort mye, men har masse igjen, så det er et stort prosjekt. Men, vi koser oss med det. Huset på Hamar har vi også totalrestaurert, det er fra 1849 + nybygg. Vi har ikke mange hvite vegger Tove, så ta gjerne en stopp det hadde vært hyggelig, du har tlf. nr mitt.

   Slett
 5. Så mye interessant lesestoff du beriker dagene dine med! Og så fin du er i din vakre bunad! Den er flott, denne Gudbrandsdalens festbunad! Og så flinke dere er med det gamle huset! Imponert over at du greier å jobbe i høyden! Ønsker deg god pinse! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelige ord Jorun. Å være i høyden har jeg faktisk greid å overvinne, det går greit! Fortsatt god pinse til deg :)

   Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!