søndag 1. mai 2022

Oppsummering April 2022

 

Squashen lengter etter å bli plantet ut, de første små har allerede kommet i gang i drivhuset.

 Morsmelk av Nora Iksatena. En roman skrevet av en av Latvias mest populære forfattere. Utrolig aktuell i tema. Veldig bra!

 "De siste kjærtegn" av Kjersti Arnfinnsen. En vakker liten bok om en eldre kvinne som finner seg en venn og kjæreste.          

 Bok 2, "Øyeblikk for evigheten" av Kjersti Arnfinnsen. De to eldes  sammen og en dag er det slutt. 

              "Hvite tenner"  Av Zadie Smith. En bok om ungdom som ikke bryr seg om det foreldrene er opptatt av, men går sine egne veger. Mars boka i "1001 bøker", kvinnelige forfattere.

 Korsveien av Jonathan  Franzen. Påskeboka ble for meg i år denne. En oppvekst roman fra Amerika. Veldig bra! Dette er første bind i en trilogi, gleder meg alt til neste bok.

 Mesopotamia,  en hyllest til den vakre byen Kharkiv, i Ukraina. Det er forferdelig at den byen og landet blir bombet sønder og sammen av en gal enehersker. Sørgmodig å tenke på alt som forsvinner i moderne krigføring. Boka forteller gjennom ni personer, hvordan de lever og opplever livet. Denne boka kom ut i 2014, og på Norsk i 2018. Den kom ut på nytt nå, den 26 april med blått cover nå. Jeg likte boka godt!


 Våroffer fra 2010, En fin bok av Mytting, spennende, gripende og god. Anbefales

 "Alt er mitt" av Ruth Lillegraven. En psyko-triller fra 2018. En lydbok fra storytel som fikk meg helt hekta så vindusvask og hagearbeid gikk unna i en fei.  

 Elena Ferrante, essay om å skrive. utgitt 2022, Veldig bra bok "om å skrive".


Det ble ni bøker, noen svært tynne og to mursteiner. Ulike bøker fra ulike tidsperioder og ulik sjanger. OK!


April gikk som vind, med mye fin sol og fint vær, men nå må vi snart ha litt regn snart! 

Påsken gikk blant annet med å rive en brannmur på fritidseiendommen vår i Furnes. Det var like før den falt ned av seg selv etter at vi jekka opp denne tømmer kassa av huset i fjor sommer, som nå er under restaurering.


Jeg har hatt skikkelig strikke-dilla i vinter og vår, denne genseren ble strikket i påsken og får bli den siste til meg selv i år, i alle fall. 
Min venninne hadde en engel hvor vingene var falt av, jeg tok med meg vingene og laget en sommerfugl nål/anheng  til henne av dem, i fødselsdagspresang.  Morsomt å glede noen:)
Ønsker dere alle en GOD MAI :)

16 kommentarer:

 1. For en fin nål, og ikke minst genser, jeg la merke til den da du brukte den på et bilde med bok på. Spennende bøker du har lest i april, jeg har lest fem av dem, det ser ut som du har fått dreisen på Jonathan Franzen :)
  Nå skal jeg legge ut min oppsummering også, ha en fin slutt på helgen Ingun!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ble i alle fall stor variasjon i bøker. Jeg har det siste året stikket fem gensere til meg selv og mange til de to minste barnebarna. Slik blir det når man først starter, jeg har arvet utrolig mye garn, nesten alt. jeg elsker å jobbe med farger. :)

   Slett
 2. Fin samling bøker dette. Har lest Lillegraven og Anfinnsen av disse. Bra bøker. Den ukrainske forfatteren har jeg lest en bok av; Anarchy in UKR. Har ikke sett den du har lest, interessant.
  Herlig med grønnsaker som begynner å sprette i drivhuset da:)
  Ønsker deg en fin mai og ser frem til en ny måned med deg i bloggeland:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig kommentar. Ønsker deg også fin mai. En mnd. til Litteraturfestivalen på Lillehammer, skal du dit i år? Jeg skal dit en av dagene, men vet ikke når enda, har ikke studert programmet. :)

   Slett
  2. Takk:) Nei, jeg skal jo til Lofoten ifb med datters fødsel i slutten av mai, og dessuten ny reise medio juni, så jeg kan ikke i år. Er en del spennende på programmet, mulig jeg kjøper digitalt pass (man kan se en del av arrangementene der).

   Slett
  3. Jeg bor jo bare en kort togtur unna Lillehammer, så jeg skal nok se å komme meg dit. Lykke til med nytt barnebarn og Lofoten til i mai :)

   Slett
 3. Interessant innlegg med mange fine bilder. Liker den vårlige følelsen squashbildet gir. Drømmer om drivhus. Tror jeg har nevnt genseren før og skikkelig fin sommerfuglnål.
  Jeg har lest Hvite tenner og De siste kjærtegn. Vil lese Øyeblikk for evigheten. Bestilte en bok av Myttling etter å ha lest din omtale
  Ønsker deg en strålende mai

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig ord Augusta. Ja, jeg elsker drivhuset mitt, sitter ofte der å leser om det er for kaldt ute. Ønsker deg en fin mai og squashen skal nok plantes ut i morgen, så da blir det bare tomat, chilli og paprika igjen i huset. :)

   Slett
  2. Denne skrev jeg på mobilen min og da ble jeg anonym, hmmmm:)

   Slett
 4. Skikkelig bra lest i april! Jeg er nysgjerrig på de to bøkene av Kjersti Arnfinnsen. Og du, for en nydelig nål og genser :) Ønsker deg en superfin mai :))

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha, håper du får en fin mai også :)
   Og gratulere med barnebarn som jeg så på instagram

   Slett
  2. Tusen takk! En fantastisk opplevelse å bli mormor :)

   Slett
 5. Så mange spennende prosjekter! Og gode bøker. Jeg har vært lite på nett i det siste,for jeg har greid å brekke høyre håndledd! Det er vondt, men også veldig upraktisk! Nå er det snart konfirmasjon og vi får overnattingsgjester og har mye å gjøre både ute og inne. Men jeg får bare gjort det aller mest nødvendige. Å skrive på pc er ikke lett med bare ei hand! Men det er bare å være tålmodig. Jeg håper jeg kommer sterkere tilbake om ikke så altfor lenge. Det går allerede "så meget bedre" :)

  SvarSlett
 6. Uff, så kjett da Jorun. Lykke til med konfirmasjon, du må ta rollen som sjef og be andre om å ta ansvar. Vi har hatt en praktfull april, med masse sol og hygge, så håper mai går like fint. I dag har squashen blitt plantet ut. Lykke til med alt og ha en fin mai :)

  SvarSlett
 7. Dere er så flinke til å pusse opp. Dette blir sikkert veldig bra! Og en flott genser har du også strikket! Nydelig den sommerfuglen - så her blir det mye ros fra meg. Gode dager ønskes av Tove/fargeneforteller

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, for hyggelige ord. Ang. min kommentar-konto stenges den etter 24 timer, da må jeg godkjenne dem som skiver noe. deg. Derfor kom ikke den første opp, den strøk jeg.

   Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!