mandag 19. desember 2022

Ravatn Agnes "Gjestene"

 


Misunnelse kan gjøre mye rart med folk?

Kai og Karin er et ektepar med to barn, de har fått låne ei hytte av en gammel bekjent av Karin. En jente hun vokste opp med, Iris som i dag er skuespiller. En konflikt ødela vennskapet deres og nå ville helst ikke Karin ha noe mer med henne å gjøre. Så en dag kom det umulige møte, helt tilfeldig ute på byen treffes de. Karin og Kai kom i prat med henne og Kai som er snekker ble raskt hyret til en jobb på hytta.

Dere kan få låne hytta vår, om Kai kan reparere brygga, sier Iris. Barna ble plassert hos besteforeldrene og de dro av sted. Oyyy, for ei hytte? En moderne overklasse hytte med "høy standard", ikke noen vanlig "skjærgårds stuga" i Oslofjorden, nei. 

Karin synes det er flaut og liker seg ikke der, særlig etter at hun hadde gått en tur og en mann hadde kommentert at dette er privat eiendom, men hun latet som ingen ting og pratet med han. Hun synes dette stedet var litt for tåpelig, overfladisk og snobbete. Det er jo alt dette hun kunne ønsket seg innerst inne, men aldri vil få, hun var jo bare en kommuneansatt jurist. Hun ville dra hjem, mens Kai synes det er døds kult å være der. 

Da Karin møtte mannen som sa at det var privat eiendom, hadde hun kommet med en løgn til han. Han hadde provosert henne og hun var litt rappkjefta og ble litt høy på seg selv som bodde på den lekre hytta. Det viser seg at mannen er Per Sinding og kona Hulda Ekhult, Karin sin yndlingsforfatter.

Kai og Karin blir invitert over til forfatterparet, etter at de har møt hverandre igjen. Det blir et psykologisk drama, hvor de forsnakker seg og ikke kan de sosiale kodene, og juger så de tror det selv. En spennende og morsom tematikk, som kanskje ikke er helt vanlig, men som jeg kan se for meg skjer i det virkelige liv. 

Morsomme scener, godt bygd opp dramatisk og et flott komponert plott. Her var det mange ting som slo sprekker, både ekteskap, troverdighet, innsikt og ekteskapet. Jeg satte like stor pris på lydboka, akkurat slik som Per synes det ble et morsomt skuespill. Jeg måtte til stadighet dra på smilebåndet, over alle påfunnene og tullprat. 

Lydbok fra Book bites, utgitt på Samlaget 2022, Lest av Sara Hellmann

6 kommentarer:

 1. Ser ut som vi likte den godt begge to, selv om jeg ikke synes den hadde det samme frasparket som det andre jeg har lest av Ravatn. Jeg fant både den, og Løpe ulv på 10-dagers lån på biblioteket, så nå kunne jeg steppe ut av den lange køen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Lykke til med Løpe Ulv. Det har hendt jeg også har tatt med meg slike hurtig lån bøker hjem, noen ganger rekker jeg ikke å bli ferdig, men et fint tilbud jeg har benyttet meg av flere ganger. :)

   Slett
 2. Høres jo litt morsom ut, denne boka. Ønsker deg og dine ei god jul! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er absolutt morsom, litt absurd men absolutt verd å merke seg. Ha en fin jul dere også:)

   Slett
 3. Jeg vil gjerne få ønske deg og dine en riktig god jul og et Godt Nytt År!
  Beste hilsener fra Tove/fargeneforteller

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Tove. Jeg har også skrevet på bloggen din. :)

   Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!