torsdag 20. april 2023

"Jeg var gift med en bedrager" av Ida Marie Hansen




Hvor godt kjenner man egentlig mannen sin! 

Denne selvbiografien handler om en kvinne som virkelig har blitt lurt trill rundt av en mann. Mannen som hun var gift med i syv år og fikk to barn med. De traff hverandre, ble kjærester og de hadde mye felles. De hadde begge jobbet i media, der de hadde jobbet som krimreportere osv. Han, Geir hadde en helt spesiell karisma, var engasjert og veltalende.  Ida ble raskt imponert og forelsket i den litt eldre mannen, som hadde tre sønner fra et tidligere ekteskap. 

Hun synes det er litt rart, da Geir sier opp fast jobb, for å skrive bok om Treholt sin koffert og mysteriet rundt den. Her skjer det mye rart. Det blir en medie-storm ut av dette med Skavlan og Treholt på tv osv. Etter dette var Geir høy på seg selv og de dro på mange dyre ferier, etter å ha hatt et enormt kostbart bryllup. 

Første gang hun synes han var for egosentrisk var da de var på ferie i California, og han gikk fra henne. Så hun måtte finne vegen hjem selv, med datteren i barnevogn. 

Geir Malte Sørensen begynte å true henne, med at du kan ikke gå fra meg … så ble han tatt for grov korrupsjon, og han kom varetektsfengsel og fengsel en kort tid. 

Hun skjønner at han lever et dobbeltliv, med løgner om sykdom, forfalskninger, manipulasjon osv. Hun jobber nå i fiskeri-ministeriet, og de hadde kjøpt hus i Slemmestad. Dette ble slitsomt og hun fant ut at de måtte vekk.

De flyttet til York, for at hun skulle få fullføre en mastergrad, men det hjalp ikke. Han fant på det mest utrolige...... sier ikke mer.

For boka var spennende som en krimroman. Kan absolutt anbefales! 

 NB: Man kan tro at slike historier bare er oppspinn, men jeg ble faktisk for mange år siden vitne til akkurat et slikt forhold. Det var et par som ville ha meg til å lage gifteringer til seg, og div. annet. De var hos meg mange ganger, og var utrolig hyggelige folk. Etter noen år og et kjempestort bryllup som de hadde, fikk jeg vite om mannen. Han var en slik livsløgner som mannen i boka, og hadde levd et liv bare på løgner. Jeg skjønte aldri at han var en løgner, for han var så god til å fortelle historier. Nettopp derfor fant jeg boka svært spennende. 

 Spilletid 5 timer, storytel, utgitt på Kagge 2023. Lest av Ina Strøm


16 kommentarer:

  1. Det høres ut som en interessant historie, og det er vanskelig å forestille seg at noe slikt faktisk skjer...
    Jeg har en god bekjent - veldig intelligent - hun hadde giftet seg med en mann som hadde en annen "familie" (ugift) i en by over hele landet... etterpå tenker du "Hvordan kan det være?"
    For en skuffelse, for et svik mot tillit i livet.
    -----
    I dag observerte jeg et par storke på den blå himmelen. Det var fantastisk. Fra i dag av endelig sol og varme hos oss...
    Glade hilsener til deg i solfylte Hamar Ingun.

    SvarSlett
    Svar
    1. Uff, ja det finnes mange menn som ter seg som ulver i færeklær.
      Her har vi hatt tre fantastisk sommerdager, det er herlig :)
      God helg til deg også.

      Slett
  2. jag tycker att en läser om sådana här historier i tidningarna allt som oftast. måste vara förödande för de drabbade. tack för smakebiten!

    SvarSlett
    Svar
    1. Dette er en sann historie, med fortellinger som vi har sett og hørt om her i Norge

      Slett
  3. Denne skal jeg sannelig laste ned som neste bok på Storytel, takk for supert tips!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, så lite skal det til for at man blir lurt. Hun har skrevet en historie mange vil riste på hodet av, men jeg vet at det finnes så sprø folk. Jeg husker mannen var på Skavland :)

      Slett
  4. Tack för smakebiten jag har läst något liknade

    SvarSlett
  5. Det måste vara så hemskt att någon man levt med så länge visar sig vara någon annan liksom!

    SvarSlett
  6. Jag trodde först det var en autentisk historia när jag läste vad du skrivit! Då och då dyker det ju upp personer som avslöjats på det här viset. Rena psykopater.

    SvarSlett
    Svar
    1. Mannen hennes var klart psykopat, en vell kjent person fra media og tv i Norge. Ganske sjokk:)

      Slett
  7. Uscch vad otäckt för henne. Tack för smakbiten!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, dette er nok mer vanlig enn man vil vite om :)

      Slett
  8. Den vil jeg lese. Tenk å oppleve noe slikt - få ødelagt sitt liv! Hilsen Tove/fargeneforteller

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, her vil du kjenne igjen mange saker som har vært i media. Han jobbet på tv med å løse krimgåter osv. litt av en luring. Og kona som skriver boka har jo naturligvis fått seg nytt navn, men hun er en skarp dame. :)

      Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!