søndag 6. februar 2011

Arnold jobber med fotografering 1941

Dette bildet vet jeg ingenting om, ikke hvem som har tatt det eller hvem det er?
Det er et flott bilde som  er eldre en krigens dager. Trolig fra 30- 35 åra, men jeg tok det med som et illustrasjonsblide.


Arnold tjener noe penger i slutten av mars:
Arnold får et morsomt oppdrag. Alle  skal registreres med passfoto og det er en omreisende fotograf som kommer. Arnold blir engasjert i dette arbeidet og han må trene på å fotografere.
Han fotograferer kaninene sine (de bildene skulle jeg gjerne sett) og han fotograferer moren ute i hagen.

Arnold rodde fotografen i starten rund til Hestholmen slik at de blir fotografert og i Jektvika -10personer, så drar han selv rundt og fotograferer. Ut på Røsøya til Dalland osv.

Folk kommer til Kleppan for å bli fotografert, men han går stadig vekk tom for film, står det i dagboka.
Så leveres filmene til fotografen som fremkaller.
Arnold er å henter bildene hos han og reiser rundt å leverer ut passbildene, det koster 60 øre pr. bilde.
Det hadde her vært spennende å hørt hva han tjente på denne jobben. Fotografen skulle jo ha sin del osv Det er ingen stor jobb så han driver med sine daglige gjøremål, hugger ved, mater kaninene osv

I samme periode som han driver med dette snekrer han en dukkevogge. Han høvler materialene, snekrer, sparkler, maler  og dekorere dukkevogga.
Han tjente 2 kr på denne jobben.
Ja, det var tider det og Arnold snart 18år.

1 kommentar:

  1. Så fint bilde av tøffe karer! Spennende med sånne helt anonyme fotografier som plutselig dukker fram fra glemselen. Kan godt være fra 20-tallet også dette, tenker jeg.
    Bra Arnold fikk noe å henge fingrene i også, sikkert spennende for han det med fotograferingen :)

    SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!