lørdag 26. februar 2011

Onøya, Mai 1941 fra Arnolds dikt og dagbok

Dette vet ikke jeg hvem er, men regner med at det er folk fra Onøya.
Det er vårknipe for dyra og tøft på alle måter for Arnold. Han jobber mye med faren på Røsøy hvor de legger opp land og gjør istand marka og annet arbeid. Sorterer settepotet og alt det daglige gjøres.

17 mai, Grunnlovsdagen er det møteforbud. Han og moren spiller gitar og han har på seg 17de mai rosetten.

18 mai er det fest med møte, musikk og han ikke hjemme før på morgensiden. Han får brev fra Marsel, og bestemor raker i hagen.Det er deilige dager og livet er trivligere. Han Alf Jarvold og H. Sund har fått motorsykkel. Liv og fart og han går rundt i fotballskjorta si når han har fri.

Et dikt fra Arnold Skrevet 18 mai:Pappa har laget denne lille skissa.

3 kommentarer:

 1. Heisann Takk for kommentar på bloggen min. For en utrolig flott "gave" du har arvet etter din far, og så fint at du vil dele den med oss andre. Dette er jo en skatt for oss som driver med slektsforskning. Tenke seg å bli kjent med sin far på denne måten, er ikke så mange av oss forundt. Jeg gleder meg til å lese ALT du har lagt ut.

  SvarSlett
 2. Hei! Har vært en uke på datafri vinterferie på Lillehammer. Mor fortalte en del fra krigen på Nesjestranda, men hun var nok langt mindre bevisst på hva som skjedde enn det Arnold beskriver i dikt og dagbøker.
  Men hun fortalte om en tysk soldat som hadde vært på "oppfeting" på Lefsøya (der min mormor kom fra)etter en hard barndom under 1. verdenskrig. Han trodde han var sendt til Norge for å hjelpe nordmennene og oppsøkte vertsfamilien fra dengang for å takke dem. Da de fortalt hvorfor tyskerne var i Norge denne gang, orket han ikke leve lenger. Det var nok en god del unge, tyske soldater som var svært uforberedt på hva oppdraget deres gikk ut på.

  SvarSlett
 3. Ja, det har jeg skjønt etterhvert også. De viste nok ikke hva de gikk til/var med på de unge tyske soldatene. Det er informasjon og fakta som forsvinner om ikke vi tar vare på det. En sak har to sider som regel!

  SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!