onsdag 20. april 2011

Lofotfiske lokket Arnold

                                           Dette er det et bilde som pappa, Marselius har tegnet!

Arnold har Ingri som bordame på festen den 7. februar 1942. Dans og moro!
Han er forelsket, men....

Det var foredag/informasjonsmøte? tidligere på dagen om Lofotfisk. Dette lokker nok Arnold, han sier i dagboka si at han er rundt til flere å spør om å få være med nordover. Men han får bare "ikkje", han er bare 18 år og ingen vil ha han med.

Moren har en bror som bor i Stamsund, hun skriver til han og det tar ikke lang tid så får Arnold beskjed om at han kan komme til Stamsund. Han Lauritz har skaffet han jobb hos Yttervik og co i Stamsund.

Han Kato Jektvik  kommer med beskjed om at Arnold skal få følge med "Træna" til Lofoten. Han blir i fyr og flamme og drar ut til Hestholmen og prater med Ragnvald og Kato. Henter lina si og er fornøyd. Ror innom faren på Gamlehjemmet, Røssøya og snakker med han til langt på kveld. Men praten gikk mest om krigen og ymse andre ting, ikke så mye at han skulle dra.

Den 20 februar går de fra Bodø og over Vestfjorden til Svolvær. Han kommer videre noen dager seinere med båt til Stamsund. Arnold har aldri vært i Stamsund før og må spørre seg fram, det går greit. Han blir godt tattimot av Lauritz og Jenny Hagen.Tante Astri er der også så det var trivelig synes Arnold.

Dette bilde er av Lauritz og Jenny  med Svanhild på armen født 1930.(Så et gamelt bilde) Går til denne siden: Bestemor fra Træna.så kan du finne mer om bestemor og hennes søsken. Familien Hagen bosatt på Træna i Lurøy kommune. Her er det fra fam Bestemor Ester Hagen 1909

Arnold får losji i apotekergården og blir dagarbeider hos Yttervik og co fra 24feb. Han gjør alt mulig som skjære tunge, sjaue fisk, dra is, henge fisk til tørk osv. Han jobber til alle døgnets timer når det kommer båter inn med last.
Lauritz jobber på ekspedisjonskaia. Det er mange tyskere der.

Den 3. mars sender han ei kasse med matvarer, rogn og annet til Marselius og moren på Onøya, med  en båt som skal heim...... 

Fortsetter følger..............

5 kommentarer:

 1. Imponerende flott tegning av Marselius!
  Og koselig fotografi med veldig typisk 30-tallsstil :)

  Bra at Arnold fikk reist litt og oppleve nye ting, selv om han sikkert også var fristet til å være der Ingri er.

  SvarSlett
 2. Det må ha vært en spennede opplevelse for onkelen din.
  Tenk å sende matkasse hjem til mor, rørende.
  God påske Ingun!
  fra Liv

  SvarSlett
 3. Jeg legger meg som følger av bloggen din, for det var så mye interessant historie og spennende lesning.. Dette må jeg bare vite mer om!

  God påske til deg!

  SvarSlett
 4. Morsomt å finne et bilde av mine besteforeldre og mor, det bildet har jeg ikke sett før. Litt spesielt å finne det idag på kvinnedagen, da det var bestemor Jennys bursdag.
  mvh Jan

  SvarSlett
  Svar
  1. Neimen så morsomt!
   Hei!
   så hyggelig at du har funnet bloggen min og kan lese om mine dagboknotater som Arnold har gjort. Jeg vet utrolig lite om slekt og kan ingenting om slektforskning så det er sikkert noe feil her og der.
   Jeg skriver stort sett av det jeg finner i dagboknotater og det slektstreet jeg har.
   Fint om finner noe som er feil også, slik at jeg kan få det riktig!
   Masse hilsen fra Ingun

   Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!