tirsdag 26. april 2016

Sævareid Heidi "SLIPP HOLD"Tenk å kunne sveve, nesten som å fly?

Ut fra coveret på boka skjønner man hva den handler om. Vi møter Mari som bor i et kollektiv sammen med to jenter og en gutt, Oliver har akkurat flyttet inn. Mari går på Foss vg.skole i Oslo og har en kjæreste med navn Torger som går på Katta. Han liker å herske litt over henne og syns synd på henne som mistet sin far bare fem år gammel og er litt far for henne. Moren og samboeren Arne har flyttet til Stavanger, der Arne fikk drømmejobben sin.

Mari liker å skape klær, hun både tegner og syr til seg selv. Hun har en god venninne i Beate og de betror seg til hverandre om nesten alt. En dag roper Oliver på henne i en park og hun går bort til gjengen som består av Sol, Oliver og August, alle med masse vis av tatoveringer og persinger over alt. De driver å balanserer på line. Mari blir også med, hun er god på yoga, men å gå på line var vanskelig, syns hun.

August sender en facebook melding og spør om de kan bli venner og Mari svarer ja. Da ser hun at han tilhører et miljø som driver med suspension/ Body modification og det betyr å henge i kroker. Mari blir fascinert av dette.
Torger lurer på hva hun går og lurer på, men hun bare ler det vekk.......

I påsken når Torger er på fjellet blir hun med på Blitz og ser på at 10 stk skal gjøre dette denne dagen, noe Mari syns var utrolig spennende og ble fascinert over. (jeg ble kvalm!)
Litt fint å høre om rensligheten og hvor nøye alt er, med blod, kroker, fotografering osv. Så det virker ganske så seriøst av de som er med på dette.

Mari og August blir mer enn venner, men dette må du lese selv......

En bok om hvor lett unge mennesker lar seg fascinere av ekstreme ting og lar seg bli dradd med. Dette handler ikke om noe som er verre enn andre ting, for de er sunde mennesker, vegetarianere og mange av de rører ikke alkohol, men har en dragning mot det litt spesielle. En søken etter noe annet!

En anderledes bok som vil fascinere enkelte elever, jeg har hørt elever sitter å snakke om at de drømmer om å gjøre dette, så det er i tiden!

Se bilder fra Hedi- forfatteren som ble hekta på dette: http://www.aftenposten.no/osloby/oslopuls/Heidi-ble-hektet-pa-kroker-etter-bokresearch-7910518.html

Boka har 231s
Utkom i 2015
Ungdomsroman
utgitt på forlaget: mangschou
Lånt på biblioteket
Nominert i åpen klasse til bokbloggerprisen 2015

4 kommentarer:

 1. En typisk ungdomsroman, dette, høres det ut som. Bra for den som jobber med ungdommer å holde seg oppdatert. Jeg syns dette hørtes ut som noe jeg ville bli både kvalm og blek av å lese om. Jeg er veldig pysete på sånt, he, he :)Men man skal ikke dømme alt man ikke selv tiltrekkes av nor og ned med en gang. Fint sett og beskrevet av deg! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg syns det er flott at slike bøker kommer ut og at tematikken blir belyst, men har ikke helt sansen selv.

   Slett
 2. Flott omtale! Jeg hadde lest denne lenge før nominasjonen, men selv om jeg syntes boken var godt skrevet ble jeg satt ut av tematikken. Er allikevel glad for at den har kommet så langt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig, jeg blir helt kvalm ved tanken på at noen utsetter seg for dette.

   Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!