lørdag 14. mai 2016

Emanuelsen Birger "Anna og kjærligheten"Skal man finne seg i alt, eller stå for den man er....

Anna er en 62 år gammel jordmor som aldri er borte fra jobben, men en dag er hun ikke i form og har høy feber. En mann kommer inn på fødeklinikken og hun kjente han som barn og denne opplevelsen ryster henne og vipper henne helt av pinnen. Dette fører til en klagesak til sykehuset og det passer veldig dårlig for småbyen hun jobber i, der er barselstavdelingen truet nedlagt.

Anna var 22år når hun traff den 15 år eldre Malvin. De er svært forskjellige og gifter seg og får sønnen Ragnar.  På føden treffer Anna en kvinne ved navn Bergliot, de finner tonen og får flytte inn på samme rom. Ragnar er rolig og spiser bra, mens Martin som er Bergliot sin sønn har gulsott og griner, er urolig og vil ikke ta brystet. Etter katastrofen var Anna mye sammen med Bergliot i over et år, så gled de fra hverandre.

Denne boka omhandler mye av livets opplevelser, men savnet etter sønnen kommer Anna aldri over, selv om hun og Malvin fikk et fint liv sammen i nesten 40år før han døde. Malvin var så snill, sterk og god mot henne og de var så flinke til å snakke sammen. Men, ikke om en ting........det må de lese selv.

Anna, predikantens datter er ensom og jobben hennes er det viktigste i livet for henne. Hun er en flink jordmor som mange ser opp til, så da hun får spørsmålet om å gå av blir hun frustrert. Hun har levd et liv slik man tror et liv skal leves og oppført seg slik man forventer at man skal. Hun har håpet i seg og tror at forandringer skal komme. Er det for sein å finne kjærligheten?

Jeg syns dette var en vakker bok. Rammen er  nåtiden, med stadige tilbakeblikk på ting som har skjedd henne før i livet. Den tar opp veldig mange essensielle spørsmål som har vært i Anna sitt liv og valgene hun har tatt. Kunne livet ha vært anderledes om hun tok andre valg...... 
En tankevekkende stille, reflekterende bok om hvilke rammer vi mennesker setter rundt oss selv og valgene vi selv velger å ta.

Anbefales på det varmeste!

Denne lille lydboka på fire og en halv time rørte meg veldig!


Produsert av: LBF       Takk for lytter-eksemplar
Først utgitt: 11.05.2016
Spilletid: 04:32:30
ISBN Lydfil: 9788242163523
Målform: Bokmål
Sjanger: Roman

Lest av: Birger Emanuelsen, forfatteren selv. Han leser veldig bra og med den flotte Arendals-dialekten ble dette en vakker lytteropplevelse.
Litt om Birger Emanuelsen finner du ved å trykke HER

Andre som kommentert boka.Tine

6 kommentarer:

 1. Boka fikk 6 i Adresseavisa i dag, og 4 i Dagbladet. Så denne må jeg lese. Har lest de to andre romanene hans også.

  SvarSlett
 2. Jeg har satt denne på 5+ i går i lista min under fanene bøker, men tror nok at den er nærmere seks, etter at den har surret i hodet mittsiden i går. En bok vi sikkert kommer til å vurdere under bokbloggerprisen tror jeg.
  Den tok opp så mye som aktuelt både kjønn, ekteskap, barn, savn og det at andre syns man er gammel og kanskje overflødig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, sjelden å lese en så rosende anmeldelse som den i Adressa i går, og jeg tenkte at kanskje nå får Emanuelsen sitt store gjennombrudd. Ord som "et meget sjeldent talent" osv ble brukt..Vi får se.. det er ikke alltid kritikerroste forfattere når helt ut likevel, men hvis vi bokbloggere leser og liker den godt nok, så kan vi jo hjelpe den frem gjennom vår pris, men over halve året er igjen, og hva annet som kommer vet vi jo enda ikke. Først må jeg i alle fall få skaffet meg og lest denne boka.

   Slett
 3. Heisann.... du har anbefalt lydbøker før, men jeg har aldri fått tatt det opp igjen etter at jeg ikke klarte å høre på en Dan Brown lydbok. Sånn er det. Nå er det vurderinger som gjelder... Fortsatt go´pinsehælj ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg har også med meg bunker med vurderinger hjem i pinsen. Slik er det på denne årstiden, så nå gleder jeg meg til dette skoleåret er over.

   Slett
 4. Så kjekt at du allerede har lyttet og luftet dine meninger. Takk for linking :) Jeg likte den også, men med noen få forbehold. Tenker at det kan ha noe å gjøre med at jeg "måtte" sitte foran pc`en og lytte, en liten bit hver dag. For meg som liker lange lyttefrekvenser, ble dette litt uvant.

  SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!