torsdag 13. oktober 2016

Velkommen til utstillingen vår på Norsk Skogmuseum, Elverum
Vi tre i Kunstnergruppa Taiga har holdt sammen i 20 år, så dette er vår jubileumsutstilling!
Velkommen til utstillingsåpning for de som ønsker å se hva vi lager.
Utstillingen skal stå helt til 15 jan 2017

Litt om oss fra pressemeldinge, Skogmuset :
GRUPPE TAIGA «Treklang»
Fra lørdag 15.oktober stiller vi ut smykker, keramikk og malerier av Gruppe Taiga i galleriet på Norsk Skogmuseum. På åpningen kl. 14.00 blir det musikalsk innslag på fiolin ved Frida Drevland Tømmerborg. Kunstnerne vil være til stede. Utstillingen varer til og med 15.januar 2017

Gruppe Taiga består av tre kunstnere som alle har tilknytning til Elverum. I 2016 har gruppa eksistert i 20 år. Dette markeres med en utstilling der de går inn i kjernebegrepet «taiga», selve skogen. De gir hver sine fortolkninger av inntrykk fra skoglandskapet og skogens mystikk. Ingun Kleppen viser skulpturelle smykker, Ingema Hoff presenterer skulptur og keramiske former og Ragnhild Arneberg stiller ut malerier. Alle kunstnere har en lang kunstnerisk karriere bak seg der de har hatt mange separatutstillinger og har deltatt på fellesutstillinger.


Ingun Kleppan er smykkekunstner og arbeider med å ”smukke ut” mennesker. Det kan være alt fra hatter, armringer, halskjeder, nåler o.l. Gleden ved å eksperimentere ut nye former og overflater og materialer er hennes drivkraft. Denne gangen har hun tatt tak i skogen og treet som materiale. De ulike trematerialer har hun brukt og knyttet det hele sammen med sølv, perler, steiner o.l. Trematerialene er både fra det de nære områder og fra fjerne strøk. Noen smykker vil henge på veggen og smykkene har fått to funksjoner som hun kaller smykkebilder.  Dette fordi de kan betraktes i glass og ramme på en vegg, eller kan brukes.
Ingun er utdannet gullsmed, med videreutdannelse i design med diplom/master fra Norge og Danmark.

Ingema Hoff arbeider med keramikk. Til denne utstillingen har hun hentet inspirasjon fra mystikken på Finnskogen med naturens former, og fra folket som har levd og fortsatt lever der. Hennes keramiske former er inspirert av trestammenes variasjoner, strukturer og farger, myrer og urskog, fløyelsmyke skogbunner, lavkledte kampesteiner og et mylder av detaljer i nærstudier. Inntrykkene gjengis i keramiske former, med et eget og forenklet formspråk der det eksperimenteres med både farger og overflater. Alle formene er laget av kjevlede flater som er sammensatt til sylindere. Hu arbeider i steingodsleire med dekor av en blanding av underglasurfarger, oksyder og glasur. I flere år har hun hovedsakelig arbeidet med skulptur, der mennesket har vært inspirasjonskilde. Noen arbeider har fått et realistisk uttrykk, mens andre har beveget seg ut i de mer stiliserte former. Ingema er blant annet utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole.

Ragnhild Arneberg er maler og tekstilkunstner. Hun har arbeidet med tekstil i offentlige miljøer, prosjekter innen design og illustrasjonsoppdrag. Innen maleri arbeider hun ofte med motivsykluser. Hun har også hatt tverrfaglige samarbeidsprosjekter med installasjonsformen som uttrykk. I dette prosjektet arbeider hun med bildeuttrykk i akrylmaleri. Natur har alltid vært et tema for henne, både i bildeskaping og design. Her tar hun for seg visuelle inntrykk, både fra den naturen som omgir henne til daglig, og den hun finner på reiser i skoglandskapet. Her oppleves de store vyene, de rike nyansene i farger, former, stemninger. Her avsetter årstidene sine spor. Her opplever hun også nærkontakten med det som er nærmest jorda, det frodige livet i ly av skogen. Ragnhild har diplomeksamen fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, er utdannet allmennlærer og har etterutdanning i kunsthistorie og kunstformidling.

7 kommentarer:

 1. Lykke til! Jeg kommer nok ikke på åpningsdagen, men gleder meg til å dra bortom Skogmuseet neste gang jeg er i Elverum!

  SvarSlett
  Svar
  1. Oy! Så flott at du har lyst til å kikke innom!

   Slett
 2. Endelig er den her, utstillingen dere har jobbet mot lenge! Skulle gjerne vært der, men det blir litt for langt å kjøre dessverre. Jeg ønsker dere lykke til! Dere må stille ut også i Oslo!
  Hilsen fra Tove

  SvarSlett
  Svar
  1. utstillingen skal stå i tre mnd, så kanskje du er på de kanter en eller annen gang før den tas ned. Det er ikke enkelt å få utstillingsplass i Oslo. Mulig vi søker på RAM etterhvert. Jeg har hele neste sommer opptatt med to utstillinger. Den ene blir sammen med to av brødrene mine. Geir, broren min har utstilling sammen med Ståle Blæsterdalen i Fonstadbygningen på Tretten,frem til 24 oktober. Så er du oppover der bør du stoppe der.

   Slett
  2. For noen søsken! Det må være artig å samarbeide slik i en familie når alle er kreative.
   Jeg følger med på bloggen din, og der kommer det sikkert mer info. Hilsen Tove

   Slett
 3. Gratulerer med utstilling! Håper mange kommer, både for å se og kjøpe! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dette gikk kjempebra med masse mennesker, musikk og hyggelige møter. Det kommer bilder etterhvert

   Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!