mandag 31. juli 2017

Wilhelmsen Cathrine "Tusen ønsker"
Dette er en barnebok en fabel, som forklarer om det å være annerledes


En nydelig tegning som intro til historien.
Det handler om at langt nede i jorden finnes små lune rom og frøene som ligger der
Her ser vi tydelig røttene som graver seg ned og danner fine rom, humlene passer på frøene.
Frøene er morsomt tegnet som manngesmå barn som ligger flere senger på rekke og rad, og når de er våkne forteller humlene historier til frøene.

En dag når solen sprekker gjennom taket vil de utvikle seg til å bli ulike, noen blir lange og noen korte, men alle får hatter som er ulike.

Lucy lurer på hvordan hun vil bli og rundt henne strekker alle seg opp. Hun vokser opp i sol, vind og regn. Alle rundt henne blir plukket, men ikke hun......
En dag blir hun plukket og en varm vind gjør at hatten hennes letter fra hodet, se så vakker.....

Denne akvarellen var utrolig nydelig, men jeg synes tegningene ellers i boka har en høyere kvalitet enn akvarellene. Laget av Petter Winther

En skjønn liten bok!
Forlaget sier at: Den er beregnet for barn fra 3år og oppover. Alle er vi ulike og det kan være vanskelig, men kanskje kan det være bedre å bli elsket av noen enn likt av all?


Jeg leste for et år siden en av Cathrine Wilhelsen/Petter Winther andre bøker "Perleviskeren" .
Det var en bok beregnet på litt eldre barn, men med den samme tilnærmingen til å få i gang en god samtale med barna. Begge bøkene er godt pedagogisk bygget opp.

I denne lille billedboken kan man tolke tegningene og akvarellene på mange måter sammen med barnet og komme dypere inn i problematikken etterhvert, og som barnet får lest boka for seg. Den har stort potensiale og gode tråder man kan spinne videre på, om at vi er ulike men at alle trenger man å bli sett og få kjærlighet.  

Ikke bare det med at barnet skal være stolte av å være annerledes, eller å skille seg ut på en eller annen måte. Her er det fine tolkningsmuligheter. Det kan være hudfarge, klærne, leken man har som kosedyr eller noe annet. Problemer barnet sliter med som vi voksene har vanskelig for å oppdage og barnet har vanskeligheter med å formidle til oss. For det de har kanskje opplevd en sår situasjon de er kommet opp i, eller vil møte.

Det er ikke enkelt å være den siste som blir valgt, som her i boka. Dette er episoder alle barn kommer i og vil oppleve gang på gang, men som ofte ikke er så lett å snakke med et barn om når det f.eks kommer hjem fra barnehagen og føler seg som den sist valgte i en lek. 

Boka er utgitt på eget forlag: www. wilhelmsenwinther.no

Andre som har lest boka: Tine

5 kommentarer:

 1. Så kjekt at du har lest denne, og at du likte den. Takk for linking Ingun, jeg skal stikke ned å legge boken i sekken min til i morgen, så skal barna få seg en flott overraskelse til samlingsstunden :)

  SvarSlett
 2. Nå har jeg vært inne på bloggen din og sett litt. Du er så produktiv! Nå kan du ta en titt på min blogg, så får du deg kanskje en overraskelse :)

  SvarSlett
 3. Så morsomt at du var på utstillingen. Det var veldig dårlig lys på Kornlageret og ikke lett å ta bilder. Spennende!

  SvarSlett
 4. For en nydelig og viktig bok! Denne må jeg anbefale til foreldre og besteforeldre med små barn.
  Hilsen Tove/fargeneforteller

  SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!