tirsdag 22. august 2017

Ragde Anne B. "Liebhaberne"En familie som finner hverandre igjen, Bok 5
Torunn har overtatt gården Neshov og jobber sammen med Margido i begravelsesbyrået. Hun
 får besøk av moren sin og venninnen Margrethe. Torunn har pusset opp både kjøkkenet og to av de åtte soverommene i andre etasje. Hun er stolt som en hane over hva hun har fått til på Neshov og moren er imponert over henne.

Tormod vil ikke til Neshov, han klarer ikke. Han har det så godt på gamlehjemmet, selv ikke når han faller og ødelegger armen sin vil ha ut derfra og på sykehuset.
Etterhvert får vi høre litt av Tormod Neshov sin historie og alle minnene han har som kommer over han om natten.  Faren hadde sett Tormod med tyskeren en dag på Øysand. Faren, Tallak som tvang han til å bli gift med Anna, den heksa som styrte Neshov etter sitt hode, sier Tormod.

Erlend og Krumme som sliter med renoveringen av sin store arvede villa på Klampenborg og sine tre barn. Villaen skal innredes for både de to og de tre barna. De to mødrene skal få egen fløy i huset. Ganske så storstilt prosjekt. Krumme er på slankekur og sliter med det, men de er stadig like opptatte av hverandre og å nyte alt som “er deiligt” med livet.

Margido og Torunn opplever noen grusomme begravelser, som er virkelig triste. (Ekstra trist ble denne delen for meg etter å ha vært i begravelse til en venn i dag).
Det er et fint forhold mellom Margido og Torunn, flott å høre om den fortroligheten de har seg imellom og det blir litt trist med det som skjer med Margido.....

Forholdet mellom Tormod og Torunn er veldig nydelig beskrevet, de har et fint åpent forhold. Morsomt at den gamle mannen bryr seg så mye om hunden Anna.
Det var bare Torunn som viste om historien til Tormod, med Dieter. Det var Dieter sin mor som sendte avlegger av berlinerpoplene til sønnen i Norge under krigen, slik kom de til Neshov. Serien startet med å hete berlinerpopler så dette regnet jeg lenge med at det ble en oppsummering og avslutnings bok av serien.

Det blir et stort vendepunkt da familien treffes og Erlend kommer oppover fra KBH. Moren til Torunn, Sisi kommer også og de blir gode venner og stortrives sammen. Torunn får til og med Tormod til å bli med til Neshov. Han blir overveldet over hvor fint det har blitt og han skal besørge ny flaggstang med vimpel til hverdags og nytt flagg.

Jeg er litt usikker på om dette er siste boka for det er pekere som sier noe om at Margrethe, venninnen flytter oppover, også var det Kai Roger som dukket opp. Han hadde samboer og et barn, men var litt underlig......her får man vente å se hva som skjer.

En varm, nær og god fortelling om hverdagsmennesker i en gjenkjennelig Norsk familiesituasjon. Om livet generelt som er fullt av nedturer og død på lik linje med oppturene og gleder her i livet.
En rørende fortelling!
Veldig levende og godt fortalt.


Produsert av: LBF        LYDBOKFORLAGET
Spilletid: 09:27:36
ISBN Lydfil: 9788242165404
Målform: Bokmål
Sjanger: Roman

lytte eksemplar

Andre som har lest denne er: Tine


Bok 4: Alltid tilgivelse
Berlinerpoplene, Eremittkrepsen og Ligge i grønne enger, het de tre første. Lest før jeg beg. å blogge

http://bloggurat.net/minblogg/registrere/efd30f24f060942157b9eebc75866bcdcf054bdd

3 kommentarer:

  1. Jada, denne MÅ jeg lese! Er jo blitt godt kjent med Neshov-familien, og må følge de videre. Ser at boka ikke får så bra kritikk, men det bryr meg ikke!

    SvarSlett
  2. Jeg har også fulgt familie gjennom alle bøkene og føler at jeg kjenner dem. Hun beskriver godt, men litt mye fjas rundt Erlend og familien i KBH synes jeg. Hun forteller godt og naturlig!

    SvarSlett
  3. Gøy å lese omtalen din, ser vi er hjertens enige om bokens fortreffeligheter :)

    SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!