torsdag 1. februar 2018

Oppsummering: Bøker lest i januar 2018

Stupetårnet på Hamar i januar

Ricard Herrmann sine NRK opplesninger om "Livet med Elizabeth" og Tuodor dynastietEn spennende, fin, forklarende og godt fortalt historie om Elizabeth 1, Datteren til Henrik 8. Elizabeth var hans tredje barn, men da hun kom til verden ble Henrik 8 sint for at det ikke ble en sønn, så hun ble erklært som et uekte barn. men hun ble en driftig dronning!Utkom på Cappelen Damm, utkom 2012, saksprosa


                                                                                                                                                                                                   


 Katrine Sele "Jølster Hotell, historier frå et asylmottak"  Samlaget, utgitt 2017En ærlig, skarp og flott saksprosa bok om hvordan asylsøkere har det i landet og hvordan vi mottar dem her i Norge. Med uverdige boforhold, et minimum av penger og kjedsomhet på venting etter svar fra UDI. Kan det behøve å ta mnd og mange år og få godkjenning? 
Veldig bra!
                                    
                   Fugelli Per "Døden , skal vi danse?", saksprosa, Lydbokforlaget, utgitt 2016.En fin og reflektert bok om en mann som ser feil og mangler i det norske helsevesenet og har mange gode tanker om kommunikasjonen oss mennesker i mellom ang. sykdom og død.
Veldig bra!
Toril Brekke forteller i denne boka "Drømmen om Amerika" 
Dette er fortellingen om  noen av de første utvandrerne som dro fra Norge til Amerika i 1825, på grunn av at de var kvekere og haugianere. De ble forfulgt i Norge og søkte friheten i Amerika. fra 2008, 1 bok i en serie.
Litt morsomt: i Erik Bye biografien under, jobbet mye med jubileet: "150års jubileet for de første nordmennene som kom til Amerika den 9.oktober 1825, i båten "Restauration", de var kvekere som var forfulgte i Norge og søkte friheten i Amerika. Roman, med en del historiske røtter, bra

Tante Ulrikkes veg, av Zehan Shakar
Litt av en bok, denne omhandler to gutter, Mo og Jamal som forteller om sitt ungdoms liv på Stovner fra 2001-06. Den må man lytte til eller lese for å forstå!
Roman, Veldig bra!
    Et søskenpar drar på festival i England, Daniel forsvinner. Hva driver han egentlig med og hvorfor har hun en kjæreste ingen må få vite om av vennen sine. Alle hemmelighetene og okkulte ting. Ungdomsroman, godt skrevet, fin og tankevekkende!
 Erik Bye, Biografi av Asbjørn Bakke!
Dette er en fantastisk flott bok! Morsomt å høre om denne villmannen som hadde så mange jern i ilden på en gang. - dikteren, -programlederen, -journalisten,- samfunnsrefseren og visesangeren. Han fikk folk i tale og boka er humoristisk skrevet. Her forteller han også om jubileet: som T.Brekke har skrevet boka om over "Drømmen om Amerika"
Dennis Storhøi, leser fantastisk bra i nesten 23 timer!
Veldig bra!

Heidi Linde "Talte dager" Romanen om moren som vil datteren sin alt godt før hun skal reise tilbake på hybelen sin igjen, men det faller noen ord som aldri skulle vært sagt.
Bra! Vesaas, Halldis Moren "Livshus"  1. bok i "Dikt-lesesirkelen",Halldis har her samlet dikt i fire bolker, om barndomsminner, å miste noen, kjærlighet i moden alder og den gamle kroppen. Boka er utgitt 1995, på Aschehough

Boka om "Sonja Henie" Biografi, skrevet av broren Leif Henie og Hollywood  skribenten Raymond Strait.
Hun var en driftig, målbevisst, sterk, tøff, beinhard og til tider vanskelig kvinne. Jeg driver å lager et "Hommage til Sonja Henie" smykke og da må man sette seg inn i hennes liv. Boka forteller om andre sider av Sonja, jeg ikke viste noe om.


 "Gullrush", fra 2008, roman
Dette er andre bok i serien til Toril Brekke, Roman om utvandringen til Amerika,  
Den følger familien og nye familier inn i Amerika, bosetning, gullrush, indianerangrep og borgerkrigen. 
Bra!
Januar har vært en heftig jobbe periode for meg på verkstedet. En god jobbe måned og det er bra, jobber mot noen utstillinger. 
Tiden hjemme er på verkstedet, da  med ei bok i hånda eller er en lydbøker som surrer! 

Lest og lyttet til i Januar, alle er norske :

2. stk biografier, lydbok og bok
3. stk saksprosa bøker, 1 bok, 2 lydbøker
5, stk romaner, derav en ungdomsroman, 2 bøker og 3 lydbøker
1. stk diktsamling, bok
= 11 stk ikke verst

6 kommentarer:

 1. Nydelig bilde fra Mjøsa!
  Hvordan er det mulig å få med seg så mange bøker?! Du hadde ikke klart det hvis du skulle lese dem, du hører vel på de fleste? Hilsen Tove

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ble fem bøker i papir og seks lydbøker, mens jeg hører når jeg jobbet og gikk på tur!

   Slett
 2. Nei, 11 bøker er slett ikke værst. Fin måte å oppsummere på.:) Og så har du vært heldig med bokvalgene dine ser det ut som.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, en hjemme måned med mye stille og ro rundt meg.

   Slett
 3. Skal si du har lest litt i år! Er helt enig med deg at Dennis Storhøi er en glimrende innleser :) Jeg har bare lest tre av dine, og likte Bruddlinjer best av dem. God helg Ingun!

  SvarSlett
 4. Ganske mye forskjellige bøker ble det Iallefall.

  SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!