onsdag 28. februar 2018

Februar oppsummering, 2018

Februar
OL er over og vi er stinne av stolthet som ski-nasjon.
Jeg har ikke sittet mye foran TV, men kost meg med annet som dette:


Tredje bok om utvandringen til Amerika av Torill Brekke. Denne boka handler om fattig-gutten Lasse og odelsjenta Agnes som kommer fra Nord Norge. Han drar avgårde, drømmeren og eventyreren. Lasse sender et brev til Agnes og ber henne komme. Etter 10 år møter de hverandre igjen. Utkom i 2010, roman.


Smith Zadie "Swing Time" En bok om oppvekst som farget i England, i fra et arbeidestrøk. Har man fått drømmejobben når man kan dra jorda rundt med en musiker og være dens personlige assistent. Eller hva et lykkelig liv? Engelsk, Roman

Mor om natten" er en stekt bok om mor-sønn forhold. Hun som sliter med oppvekst, migrene, krigsminner og egentlig har nok med seg selv og sine problemer. Hun har skrevet i en dagbok som hun kaller nattboka, om hvordan hun har det og hva hun sliter med. Roman fra Lydbokforlaget!
"Omriss" Rachel Cusk, engelsk kvinne som drar til Aten for å holde skrivekurs. Dette er en roman man må lese selv for å skjønne, den er meget spesiell. Derfor er det ikke enkelt å oppsummere, den er full av ulike livshistorier. Det er 1, del av en trilogi. veldig bra!                                 Roman utgitt på Gyldendal.

Knausgård Karl Ove, "Om våren"  En vakker hyllest til datteren. vakker og trist bok om livet.  Roman utgitt på Lydbokforlaget


 Lempi er en finsk roman med krigen som bakteppe, men det er menneskene i nord Finland vi møter gjennom tre fortellerstemmer som snakker om sitt forhold til Lempi.
En veldig flott roman, utgitt på Pax.Johan Harstad, kortprosa."Herfra blir du bare eldre" Med typisk Harstad tematikk. gjenkjennelig kort i språket, men følelsesterk. Lydbokforlaget.

 Biografi "Sonja Henie, kvinne på is" av Bodil Stenseth. Denne boka er mer konkret i forholdt til det biografiske. 
Lothe Ingvild "Hvorfor jeg som er så trist når jeg er så søt". Dikt, en sterk diktsamling. Ærlig, som sier noe om sårbarhet, kjærlighet, om å bli voksen.Karl Ove Knausgård " Om sommeren" en varm bok om sommeren sett gjennom hans øyner om egen barndom og det og være far.
 French, Kari Hilde Hodne "Dødsdømt i Kongo",

Moren til Joshua, er en imponerende kvinne som gjennom åtte år jobbet med å få all den hjelp svært nøye og korrekt . Hun forteller sin historie.
Dette er en subjektiv om hvordan saken ble behandlet og hvordan løgner, justismord, pengeutpressing, og alt det andre moren prøvde å gjøre for sønnen sin.
Det er en helt subjektiv historie over hva hun opplevde i Kongo. Hva Tjostolv og Joshua opplevde etter at de ble fanget, rettsaken, alle korrupsjon, fengsel, sykdom og hennes innsats hva hun gjorde.


Jeg har lest den, og fått skrevet om den. men det er mange spørsmål om HVORFOR?
Jeg drev å skulle skrive om denne i går, men ble helt satt ut da jeg så reportasjen om Johsua på dagsrevyen og det han sa!!!


7.  Romaner, =  4 norske , 1 finsk, 2 engelske 
2.  Biografi = Sonja Henie og Kongo gutta     
2. Dikt                                                             
= 11

Også hadde vi Gruppe Taiga utstilling i Trysil, mer

6 kommentarer:

 1. Flott oppsummering dette! Jeg har lest Knausgårds bøker og et par andre. Må nok lese boka til Kari Hodne French en dag. Og lytte til det Joshua sier. Akkurat nå har jeg begynt å se et par serier på nett, og blir litt hekta. Femte runde av The Americans kom nå på Netflix, og den MÅ jeg se. Og Herrens veier på NRK må jeg også få med meg. Bra.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det spriker mellom boka og det han sier.
   Herrens veier følger jeg også med på

   Slett
 2. Har lest tre av "dine" men har flere av dem på vent, blant annt French boken,jeg har ikke fått med meg intevjuet med Johsva ennå - det må jeg få gjort noe med.

  Har fått med meg noe av OL men langtifra alt,selv jeg hadde ikke orket å sitte døgnet rundt for å se!

  SvarSlett
  Svar
  1. OL, nei det fulgte ikke jeg noe særlig med på heller. Derfor fikk jeg jobbet bra på verstedet og lyttet og lest ganske mye

   Slett
 3. Jeg fikk med meg litt av det Joshua sa på Kveldsnytt i går, men ikke hele intervjuet. Randi snakket om det i dag og var også forundret.. Må få sjekket det opp på nettet.
  Har lest og likt Om Våren veldig godt, samt Mor om natten.
  Ønsker deg en fin mars Ingun:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg fikk helt bakoversveis av hva Joshva sa og det er skikkelig dårlig gjort i forhold til hva moren skriver i boka om han.

   Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!