torsdag 20. september 2018

Skjelde, Kjartan "Mat 20 min"


Rask, god og sunn mat!

Kjartan Skjelde har vært kokk i 22år og i denne boka forteller han og har oppskrifter om god hverdagsmat. Full av enkle oppskrifter uten mye fjas rundt, den er basert på at alle ingrediensene får man kjøpt i en hver dagligvarebutikk. 

Boka er full av grønnsaker og middagsretter, som alle kan lage i panne, gryte eller i ovnen. Han er selv trebarnsfar og vet hvor stressa dagene er med skole og fritidsaktiviteter. Men, å få i seg et variert og godt kosthold av mat laget fra bunnen er viktig, så man vet hva man får i seg, skriver han.

Jeg tenkte 20 minutter det er veldig kort tid, på å lage middag. Det tok litt lenger tid første gangen  man laget en av oppskriftene, men etterhvert klarer man det på 20 min. 

Boka starter med 8 uunnværlige ingredienser man bør ha på kjøkkenet: Smør. sitron/lime, Kajennepepper, eplesider edikk, salt, pepper, olje og kaldpresset olivenolje.
Da er det bare å hive seg ut i boka:

 Denne ble min favoritt i sommer, den har jeg laget mange, mange ganger og den smaker fantastisk.
Jeg har så mye egne tomater, fra drivhuset og de er supre å mose til slik suppe, Mmmm

 Boka har mange retter systematisk og fint delt opp i kapitler, under Grønnsaker, Fisk og kjøtt.
Her er det en med kjøttdeig!


Veldig mange morsomme bilder av kokken selv og hans familie som koser seg. Boka har flotte bilder og boka er enkel å finne frem i. De siste sidene handler om hvor enkelt man kan skjære ut steinen fra Avokado , rense fisk, steke ulike kjøttstykker osv. Alle foto tatt av Arne bru Haug.

Jeg spurte sønnen min, Marcel som er kokk om å se på boka og si hva han synes. Han var imponert over fine smaks sammensetningene og hvor enkelt han hadde gjort oppskriftene. Kjartans bruk av helt vanlige ingredienser som er enkelt å lage i en fei. Gode oppskrifter!

En bok jeg har blitt veldig glad i! Den ligger på kjøkkenbenken hele tiden til inspirasjon.

Utgitt på Gyldendal 2018
253 sider
Fra Forlaget

1 kommentar:

  1. Denne ser bra ut! Har en sønn som er kokk. Han og hans kone kommer i dag for å overnatte. Da skal jeg vise han denne. Hilsen Tove

    SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!