tirsdag 30. juni 2020

JUNI, oppsummering


Kuene har kommet på beite som nærmeste nabo i mitt Provance    (hytta)Livet -illustrert av Lisa Aisalo, en vakker bok med mange illustrasjoner om livet 
Min mørke Vanessa, av Kate Elizabeth Russell en viktig bok i Metoo debatten.  Hun var 15 år og han 42. Var det kjærlighet?


"Det var en gang en elv" av Diane Setterfield. En vakker fortelling om fordumst tid, med god fortellerstemme og fine skildringer av natur og kultur.

Mamma er trygda,  av Mimir Kristjansson, en bok som forteller om hvor vanskelig det kan være å bli syk og må få penger fra Nav. Rystende ærlig og fint fortalt!
BBP, nominert 2019Perleporten av Kari Brænne, del 2 ,etter Himmelfall som kom ut i 2015. Om Tsarfamiliens fall i Russland. En eventyr fortelling om at Maria klarte seg og kom seg til Amerika
En veldig bra biografi om Helge Ingstad sitt fantastiske liv. Eventyreren som egentlig var jurist, men forsket i arktiske strøk og hans interesser for urbefolkning. Utrolig bra!


1001 bøker : Forfatter fra Europa. Jeg valgte meg svensk  forfatter, Per Lagerkvist Barabbas  han gav ut denne boka i 1950.


Rand av Jan kjærstad.  jeg synes her er det mange likhetspunkter med Hamsun sin sult og kanskje er det slik, vet ikke . En bok som kom ut i 1990 og har mye bra i seg, men mye har endret seg siden den gang.


Bok 2 om Helge og Anne Stine Ingstad.

Det tar litt tid, men omtalen kommer
       

Sara Omar " Skyggedaneren"
Dette er en flyktelig, voldsom og slitsom historie vi får servert her. Jeg drømmer om den om natta, får den ikke ut av hodet mitt!
Det ble to bøker om religion denne mnd. Heldigvis bor jeg i et kristent land, med kristne skikker.
Alle bør lese denne boka og kjenne på hvorfor noen flykter. i fra landet og kulturen sin, men kan man noen gang flykte helt?

En ungdomsbok som er nominert til BBP . En bok om å bli sett og alle kravene hun har mot seg. Om sorgen etter mor og omsorgesvikt av far.
Omtalen kommer etterhvert


Det ble 11 bøker og jeg er helt på etterskudd med å skrive om mange av dem akkurat nå. Nå, har jeg innspurt til utstillingen min som åpner i 22. august og må prioritere å skrive det som skal dit først!
For når fellesferien kommer vet man at man ikke kan styre over hvem som dukker opp og hva som skjer!!!

Vi har hatt noen fantastiske sommer dager i juni!
Jeg har slappet av og kost meg også

Blitt litt mange lange netter oppe, man skal ikke sove bort sommernatta....


14 kommentarer:

 1. Det er godt du har vett til å nyte varmen og de lange lyse nettene :)
  Skyggedanseren har jeg nesten ikke lyst til å lese, siden hennes forrige bok var vond å lese, men jeg kommer nok til den. Perleporten ligger klar til min ensomme kjøretur fra Snåsa til Tromsø, likte omtalen din, og den forrige boken hennes, så det blir nok bra selskap.
  Kos deg med besøkene dine i sommer, håper været holder seg og utstillingen blir vellykket :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Perleporten passer utmerket som kjørelektyre. Uff, ja Skyggedanseren er grusom, men spennende på en annen måte også, man får litt innsikt.
   God sommer og lang kjøretur Tine!

   Slett
 2. Det er bare å nyte de fine dagene, jeg ble glad når det endelig regnet litt her om dagen! :-) Har lest fire av "dine", enig med deg angående Skyggedanseren. Per Lagerkvist sin bok ligger klar på Storytel til meg så den blir nok hørt nå i juli tenker jeg.

  Ha en fin sommer,Ingun :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg likte fortellingen til Lagerkvist, det var vist mye blest om boka da den kom ut.
   Skyggedanseren er fryktelig, hvordan kan noen mennesker overleve alt der Frmesk opplever,...
   Ha en fortsatt fin sommer, her regner det akkurat nå, det trenger vi!

   Slett
 3. Jeg ser at jeg har lest fem av dine bøker. Er midt inne i Det var en gang en elv nå. Det blir spennende med ny utstilling, skjønner at du har nok å holde på med framover. Sitter inne og leser, bare 12-15 grader ute. Ikke sommervær dette. Men vi har hatt noen fantastiske uker i juni med over 30 grader mange dager, så jeg klager ikke. Håper du får en fin sommer, Ingun! Lykke til med utstillingsarbeidet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha! Har jobbet mot denne utstillingen i nesten to år og skal ha med neste 40 kvinner som jeg hedrer. Så det er bare å holde tunga rett i munnen å få skrevet ned noe om hver enkelt!
   Vi har hatt en fantastisk juni, men nå og i går har det ikke vært riktig så varmt og det er bra.
   God sommer til deg også :)

   Slett
 4. Kuer er kule!
  Rand og Barabas er to av mine favorittbøker.
  Perleporten står jeg på venteliste til etter at jeg leste din omtale :)
  Du er flink til å nyte :)

  SvarSlett
 5. Disse kuene er så folkekjære, så går jeg bort til gjerdet kommer de løpende og vil ha kos.
  Håper du leser Himmelfall, før du leser Perleporten, for det er der det begynner.
  Jeg er arbeidsnarkoman, men kan slappe av og nyte de gode stunder. Det handler ofte om å dele opp dagen! God juli mnd til deg også :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Da skal jeg lese Himmelfall først :)

   Slett
 6. Det så deilig ut å være på hytta.
  Jeg likte virkelig godt Mamma er trygda og synes den burde være obligatorisk lesing for alle politikere! Det var en gang en elv har jeg i bokhyllen og tok den frem i håp om at den vil være en god sommerbok. Den trettende fortellingen av samme forfatter er en av mine favorittbøker. Boken til Sara Omar skal jeg også lese, men jeg må få lest den første først:-)
  Ha en riktig fin sommer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Særlig deilig er det at hytta ligger bare 15 minutter med bil hjemmefra og da er jeg i mitt Provance :)
   Lykke til med sommerlesningen!

   Slett
 7. Fin bunke dette.
  Har bare lest Mamma er trygda av dem, men jeg har faktisk startet på Mørke Vanessa. Greide ikke å konsentrere meg siden jeg begynte da søstra mi bare ble sykere og vi visste hvordan det ville gå.. Så jeg la den til side og tar den nok frem igjen utpå sommeren.:)

  Godt med varme dager- selv om det her var i varmeste laget en periode. Nå er det kaldt, 9 grader to-tre morgener på rad. Litt av overgang etter en helg med 30+..
  Men vi må jo bare ta det vi får av været.:)

  God sommer til deg Ingun:)

  SvarSlett
 8. Det var deilige dager, men for meg er 30 grader for varmt. Men jeg var på fjellet en uke, og det var blitt 20 grader i fjellvannene, Gompen og Steivåga. Herlig!
  Har du lest "Fuglesang" av Sebastian Faulks? Den ble anbefalt meg. Tykk bok, og flott skrevet, men litt for mye krig. 650 sider, og jeg er på side 400. Hilsen Tove

  SvarSlett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!