lørdag 12. januar 2019

Gulliksen Geir" Se på oss nå"

Det moderne innviklede kjærlighetslivet, med mine, - dine, - våre barn og elskerne

Hans Kaasajordet er hovedpersonen i boka. Han er rundt femtiår og jobber som rådgiver i et Pr-byrå. Han er gift med Ingunn, hun er utdannet lege og jobber nå i byråkratiet med helse. De to har sammen ei datter. Hun har en sønn fra før som bor sammen med dem og han ei datter som han ikke har kontakt med.

I et bryllup treffer han Harriet, han har ikke noe særlig sans for henne, men det er bare noe han innbiller seg. Han blir som en forelsket unggutt og innleder et forhold til den tyve år yngre Harriet, som har en liten baby.
Hans går og blir helt idiotisk, sjatter slibrig med henne, juger til kona osv. Hva vil hun med han? Det utløper seg ganske mange merkelige treff mellom de to, som både er komiske og kjærlighetsfylte.

Hans begynner å endre seg, kler seg annerledes, oppfører seg ubetenksomt og omverdenen ser det. På jobben tar de stilskiftet positivt og får på agendaen at vi må bli litt tøffere i klesstilen og slutte med dress. Det er jo politikk de jobber med og der er det viktig å signalisere hvem de er, ikke gamle gubber.

Men, Ingunn hvorfor tar ikke hun tak i situasjonen? Hun synes det er hyggelig at han har fått en venn? Hun må jo skjønne at noe er galt, når han forteller om kunstutstillinger og filmer han aldri har brydd seg om før, får en stor betydning for han.
Når det endelig går opp for henne, blir det skikkelige omveltninger for alle. Sjalusien og alt som følger med det blir en realitet.

Den handler jo naturligvis om mer en rot i kjærlighetslivet til alle de som omtales i boka og det blir skildret i saftige bilder. Poltikk og jobbene til de involverte får også en omgang, med positivt og negativt fortegne.
Her møter vi høyt utdannede mennesker som ikke tenker med annet det som er under bukse strikken, isteden for med hode. Kall det en moderne kjærlighetshistorie, men jeg ble ikke imponert av denne.
De oppførte seg som elever på videregående skole i impulsivitet og naivitet om at gresset er grønnere på den andre siden......
Når man har prøvd seg så mange ganger og sitter der med mine barn, dine barn og våre og vil enda ha flere varianter, nei! Nei!

Det skal han ha: Han skriver veldig godt, flott flyt i teksten og god komposisjon av boka.
Tittelen var akkurat det boka vil formidle, den passet perfekt!

Aschehoug 2018,
333 sider
Lånt på biblioteket.

Dette er faktisk min første bok  som Geir Gulliksen har skrevet. Jeg får prøve meg på en annen seinere, for han har jo skrevet mye bra etter det jeg skjønner.

5 kommentarer:

 1. Husker at han Hans Kaasajordet irriterte vettet av meg :) Kjekt at du likte boken, det var gøy å lese omtalen din og bli minnet på den.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg likte den ikke så veldig godt og jeg ble forbanna på Hans noen ganger.Tenk å oppføre seg slik, er det rart man får mye urolige ungdommer og unger med tilknytningsproblematikk osv!

   Jeg skal finne ditt innlegg og lese det!

   Slett
 2. Det er jo bra at en bok skaper reaksjoner. Kanskje akkurat det han vil. Vise noe i samtiden.
  Men det kan jo være frustrerende å lese om folk med handlinger man ikke liker.
  Jeg har boka liggende her, men vet ikke hvem av alle jeg skal prioritere fremover, utenom lesesirkelbøkene da.

  SvarSlett
  Svar
  1. Klart det er det han vil, men for meg som har jobbet i en mannsalder i vg. skole hvor elevene tenker slik. Skulle tro at en mann på 50 kunne oppføre seg litt mer voksen, men han blir som en 18 åring som sitter mobilen i hånda og.... ja, les den selv kan ikke røpe for mye.
   Jeg øver meg på å skrive kortere innlegg, det klarte jeg iallefall denne gangen.

   Slett
  2. Skjønner det, ikke alt man synes det er gøy eller interessant å lese om..
   Å skrive kortere innlegg er ikke alltid så lett. Har litt å gå på der jeg også, men prøver..

   Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!