Denne dagen dro vi på vin tur i buss med guiden Trond (en av eierne til stedet der vi bodde) Han startet allerede i Asti og fortelle om den enorme flaskefabrikken, vi kjørte forbi. Der var også fabrikken som laget etiketter til vinflaskene og forretninger som forhandlet maskinen for vinbøndene.
Om jeg ikke husker feil, er dette slottet der Napoleon dro, og bodde en periode.
(Nesten alle bildene er tatt fra bussen, så det blir der etter)
Vin markene suser forbi, der i står som stramme snorer
Vi skal og besøke dette stedet som presser, destillerer og lagrer vinen til Cascina Desderi.
Vi går inn i produksjonslokalet etter å ha fått en rask info om høsting og pressing av druene
Her lagres og står vinen til gjæring, enorme dunker
Vi hører på hvordan produksjonen skjer. Alt er tydelige merkingen, tenk om noen tusen liter ble feil
Trond forteller om lagring, tapping, ulike fat, kvalitet osv. Vi fikk naturligvis teste litt vin.
Denne vingården lå fantastisk flott til, med butikk hvor man kunne kjøpe vin. osv.
Denne ovnen var helt utrolig flott og spesiell.
Dette får være nok fra dette stedet som produserer vinen (litt gratis reklame fra meg)
Turen går videre over fantastiske områder med vin produksjon
Gjennom små byer, med store slott (Vin eiernes)
Nydelig kulturlandskap
Vi fikk høre mang og meget om kulturlandskapet, kulturhistorisk og naturhistorisk.
Disse bildene og de under er fra Barolo dalen, med 11 landsbyer. Den vinen som blir kalt kongenes vin og vinens konge kommer der fra. I romertiden tok soldatene med seg vinranker fra Hellas til Italia, de hadde krav på en halv liter vin hver dag, derfor måtte den produseres på stedet. De første vinranken ble plantet på Sicilia og ved vulkanen Etna.
Den gode vinen trenger 3 ting. Det er sol, vann og god jord.
De kan strekke røttene sine ned i bakken opp til 20-25 meter etter vann.
Vinrankene blir mellom 70 og 100 år gamle, før de må erstattes.
Vinen har første prioritert i bakker, særlig syd og syd-vest er best
Fantastiske områder med vinranker
Vi stoppet og tok en pause i Alba, mer om Alba i neste innlegg
Vi ble kjørt til en fantastisk flott beliggende restaurant
hvor vi spiste og hygget oss lenge, for en utsikt!
Her ble vi servert en syv retters lunch, med vin til. Fantastisk godt og nydelig servert.
Jeg klarte ikke spise mer den dagen
Så bar det hjemover, gjennom flotte landsbyer
og vin marker så langt øyet rekker
Etter så mange inntrykk, mye god mat og vin,
gikk det nesten rundt i hodet mitt.
Innlegg fra turen:
Del 4. Alba og Asti
Del 5 Et døgn i Milano
Syvretter til lunch, høres helt fantastisk ut. Digger bildene dine, også det siste :)
SvarSlettTakk for det Tine. Vi spiste flere dager fem retters til kvelds, så jeg følte at jeg la på meg flere kilo mens jeg var der. Det hadde jeg heldigvis ikke gjort, men å spise så mye og ofte seint om kvelden er jeg ikke vant med.
SlettGled deg til du skal til Italia
Beklager sene svar fra meg, men har både undervist på to skoler og vært en helg på fjellet.
SvarSlettJeg blir helt syk etter å komme tilbake hit. For meg er Italia helt topp, og det beste vinlandet. Og Barolo vin er himmelsk!
For en tur dere har hatt. Jeg har vel sagt det før, men jeg blir misunnelig (på en god måte.)
Du har spurt om Asti Spumante er å få på Vinmonopolet. De hadde den alltid før, men som sagt - den er ganske så søt og aller best til jordbær. Hilsen Tove
Ja Italia er fantastisk, herlig!
Slett