onsdag 17. juni 2020

"Mamma er trygda" av Mimir Kristjansson


NAV, et system som ikke følger med i tiden og ......

Dette var en bok som jeg håper de ansvarlige i NAV leser. Jeg er helt sjokkert over hvordan moren til Mimir ble behandlet og man vet at hun ikke er noe unntak. Når han også forteller om folk som ble hard skadet under angrepet på Utøya og de må dokumentere i bøtter og spann for ikke å miste alt mann har. Ja, da viser det hvordan de som sliter har det i klassesamfunnet NORGE.

Forfatterens historie er ærlig, noen ganger humoristisk. Eks når han forteller om hunden Baktus så satt man der med smilet. Plutselig i neste sekund blir man forbannet over historien han så personlig og fint forteller om sin kreftsyke mor og om Nav og systemet der. 

Skjønner godt at moren til Mimir "stailet" seg i det peneste og mest verdifull hun hadde for å holde på fasaden, med perlekjede, pels og ørepynt. 
Vond å høre om Mimir som barn ikke torde å gå hjem, for tenk om mamma var død. Han ventet fil faren kom hjem slik at de kunne gå inn sammen. Slike opplevelser skal jo ikke et barn behøve å ha.

Hvorfor skal Nav etterprøve alt? Jeg ble skikkelig irritert.

En VIKTIG bok! Opplysende og bra! 
Nominert til Bok blogger prisen!


Opplevde selv plutselig å få et krav på nesten 60 000 kr fra NAV( ang AFP). Da jeg ringte dem, tror jeg det var en datamaskin som svarte. De sa det sammen om igjen og om igjen samme hva jeg spurte om.
Heldigvis hjalp Utdanningsforbundet meg, jeg sendte inn et brev. Snakk om jeg var stressa! Så var det ingenting, ikke et ord til unnskyld om at de hadde gjort en feil.


  

2 kommentarer:

 1. Sannelig er det varmt! Det er bare lese man orker. Jeg leser nå "Over horisonten" av Jojo Moyes - nesten halvveis, 500 sider. Den gjør inntrykk. Har du lest den?
  Nyt dagene hvis du liker varmen. Det er for varmt for meg, men deilig med morgenbad her i Åsgårdstrand! Hilsen Tove/fargeneforteller.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, veldig varmt!
   Har ikke lest den boka du nevner.
   Ha det fint i skyggen!
   Hilsen Ingun

   Slett

Har du lyst til å skrive kommentarer er det veldig hyggelig. Har du ikke googel konto går du bare til kommenter som: Anonym og skriver det du vil, med hilsen;navnet ditt; og send. Det er hyggelig å få respons for meg på det jeg legger ut!